Rahvan atlar Çanakkale Zaferi için koştu

Ödemiş Belediyesi'nin organizasyonuyla 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi kapsamında, Ödemiş'e bağlı Günlüce Mahallesi Rahvan...

Ödemiş Belediyesi'nin organizasyonuyla 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi kapsamında, Ödemiş'e bağlı Günlüce Mahallesi Rahvan At Yarış Pisti'nde, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 90 rahvan at sahibinin katımıyla rahvan at yarışı düzenlendi.

Yarışmalara Denizli'den katılan büyük ortada 1. olan Hasan Adalı yaptığı açıklamada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi anısına yapılan Rahvan At Yarışmalarına katılmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, 'Bugün Ödemiş Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Rahvan At Yarışlarında büyük orta dalında 1.'lik kazandık. Böyle anlamlı bir günde bu yarışmalara katılmak bizlere farklı bir heyecan verdi' ifadelerinde bulundu.

Ödemiş'e bağlı Günlüce Mahallesi Geleneksel Ata Sporları Yarış ve Oyun alanında yapılan Rahvan yarışlarında Ödemiş'ten katılan Selahattin Kocabıyık, bu vatan için kanlarını döken tüm şehitlere Allah'tan Rahmet Dilediğini belirterek ekledi, 'Bizler adına bu rahvan yarışlarında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü adı altında koşmak ayrı bir gurur veriyor. Vatanı için kanlarını döken Mehmetçiklerimiz için yapılması tüm yarışmacılar adına anlam kazandırıyor. Anlatılmaz güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum' dedi.

Yapılan yarışmalar sonunda dereceye giren rahvan at sahiplerine, tertip komitesi tarafından Türk bayrağı hediye edildi.

Samime Sarayköy

Bakmadan Geçme