Protezi kırdı, bıçakla tehdit etti

Torbalı'da iddiaya göre bir minibüs şoförü, kendisine yol vermediği gerekçesiyle tartıştığı gaziyi elindeki bıçakla saldırarak darp...

Torbalı'da iddiaya göre bir minibüs şoförü, kendisine yol vermediği gerekçesiyle tartıştığı gaziyi elindeki bıçakla saldırarak darp etti. Şırnak'a bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışma sırasında mayına basan gazinin darp edilmesiyle protez bacağı zarar görürken sosyal medyada herkes ayağa kalktı. 
 

Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ta 1998 yılında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışma sırasında bastığı mayının infilak etmesi sonucu sağ ayağını kaybederek gazi olduğu öğrenilen Murat Çiftçi, geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte talihsiz bir olay yaşadı. Çiftçi ailesi, engelli plakası bulunan otomobillerine binerek İzmir istikametine doğru yola çıktı. İddialara göre, Çiftçi'nin kullandığı otomobil yolda seyir halindeyken karşı şeritten gelen F.O. yönetimindeki 35 S 64073 plakalı servis aracının şoförü, minibüsü terör gazisinin üzerine sürerek yol istedi. Bunun üzerine gazi, servis minibüsünün şoförüne yaptığının yanlış olduğunu ve terbiyeli olması gerektiğini ifade etti. 

Bıçak savurup proteze zarar verdi 
 

Çiftçi'nin sözlerine sinirlenen minibüs şoförü, yine iddialara göre elinde bıçakla aşağıya inerek gazinin aracına doğru ilerlerdi. Trafikteki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Şoförün daha sonrada Çiftçi'nin eşi ve 2.5 yaşındaki çocuğuna rağmen argo kelimeler sarf ettiği öne sürülürken şahsın daha sonra da gaziyi ve eşini darp ettiği ileri sürüldü. İtiş kakış sırasında ise gazinin protez ayağı zarar gördü. Kavgayı da çevrede bulunan vatandaşlar ayırdı. Gazi, ifadesinde kişinin elindeki bıçağı defalarca kendisine salladığını belirtti. Olay sonrası minibüs şoförü, aracına binerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaşadığı olayın şokunu atlatamayan gazi Murat Çiftçi, ekmek almak için fırına gittiğinde orada da minibüs şoförü ile karşılaştı. İddiaya göre minibüs şoförü, yine gaziyle sözlü tartışma yaşadı. 
 

Yaşanan olayların ardından minibüs firmasının sahibi Sedat Çetin, olay sonrası şoförün işine hemen son verildiğini duyurdu. 
 

'Tehdit edip kaçtı'
 

Yaşanan olaylar sonrasında terör gazisi Murat Çiftçi (40), 'Bebeğimi bakıcıya bırakmak üzere aracıma bindim. Hanımı işe bırakmak için çevre yoluna doğru ilerledim, kırmızı ışıkta bekledim. Bu sırada karşı taraftan S plaka minibüs, üzerimize sürdü. Ondan sonra bana geri geri gitmemi söyledi. Arka tarafta araçlar dolu olduğu için gidemeyeceğimi söyledim. O da aşağıya inip bana hakaret etmeye başladı. Hakaret etmeye başlayınca ben de 'Terbiyeli konuş' dedim. Ondan sonra gitti, aracından bıçağı aldı. Bıçakla bana saldırmaya başladı. Eşim de aşağıya indi 'Yapma, suç işliyorsun. Benim eşim gazi, ayağı protez' dedi. Bana hakaret etti. Eşime vurdu, eşim yere düştü. Ondan sonra protez bacağıma 4-5 sefer vurdu. Protez darbe alınca yere düştüm. Üçüncü bıçak sallamasıyla ağzımı patlattı. Ondan sonra tehdit etmeye devam etti ve olay yerini terk edip kaçtı gitti' dedi. 

Bir kez daha karşılaştılar
 

Terör gazisi Çiftçi, 'Vatandaşlar ayırdı, ben de hemen jandarmayı aradım darp raporunu çıkardım ve jandarmaya teslim ettim. Ertesi gün evimin ihtiyacı nedeniyle Ayrancılar çıkışında fırına gittim. İçeride bir şahsın olduğunu gördüm, tanımadım. Ondan sonra o şahıs hakarette bulunup tehdit etti. Giderken protezim kırıldı. Hastaneye gittim, protez raporunu aldım. Savcılığa bildirdim, jandarmaya bildirdim. İki gündür uyuma yok, psikolojim ve aile düzenim bozuldu. Şerefim kalmadı, haysiyetim kalmadı, gazilik olurum kalmadı. Hiçbir şeyim kalmadı, hepsini ayaklar altına aldı' şeklinde konuştu. 
 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi, olayı kınadı ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Öte yandan konuyla ilgili savcılık da bir soruşturma başlattı. 

Bakmadan Geçme