Prof. Dr. Karabulut: Bitkisel beslenme ile fit bir vücuda sahip olunabilir

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, nebati beslenme yöntemi ile kilogram ödeme ve fit bir vücuda sahip...

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, nebati beslenme yöntemi ile kilogram ödeme ve fit bir vücuda sahip olunabileceğini söyledi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, nebati beslenmenin kilogram kaybı neredeyse yeğleme edilen bir beslenme yaklaşımı bulunduğunu belirterek 'Bu yaklaşım, bireylerin şişman seviyede nebati kaynaklardan mevrut besinleri tüketmelerini ve hayvani ürünleri sınırlamalarını içerir. Bitkisel beslenme zayıflamayı destekleyebilir, fakat tesiri nice faktöre bağlıdır' dedi.

Kilo ödeme ve fit bir vücuda sahip olma hedeflerine erişmek düşüncesince geçer bir beslenme stratejisi namına nebati beslenmenin önemine yer veren Karabulut, 'Bu yaklaşım, ilkin erdemli tel içeriği, ceninisakıt meşbu yağ arasında ne olduğu ve çoğu kez ceninisakıt ısın yoğunluğu ile karakterize edilen nebati gıdaların yeğleme edilmesini içerir. Yapılan nice epidemiyolojik çalışma, nebati beslenmenin çok aşırı kiloluluk riskini azaltabileceğini ve kilogram kaybını destekleyebileceğini göstermektedir. Bu, nebati beslenmenin incelme sürecinde can alıcı bir izlem namına onama edilmesini destekleyen bir belirgi namına ön plana çıkmaktadır' ifadelerine arazi verdi.

Bitkisel beslenmenin kilogram yitirilmesine yardım sağlayıcı faktörleri de açıklanan Prof. Dr. Karabulut, 'Bitkisel gıdaların ceninisakıt erke yoğunluğu dolayısıyla şimdi aşkın hacimle şimdi az ısın alımını desteklemesi ve tel açısından ensesi kalın olmaları dolayısıyla tokluk hissini çoğaltması ve mıhlı bir kilogram yönetimini desteklemesi bulunmaktadır. Bununla birlikte, nebati beslenme yegne başına kilogram kaybını güvence etmez. Bireylerin mecmu ısın alımını izlemeleri, beslenmelerini muvazeneli bir halde planlamaları ve fiziki aktiviteyi engelleme etmeleri gerekmektedir' dedi.

Bitkisel beslenmenin esas namına nebati kaynaklardan elde edilmiş gıdaların vurgulandığı bir beslenme yaklaşımı bulunduğunu da kaydeden Karabulut, 'Genellikle al et, balık ve tavuk kadar hayvani kaynaklar sınırlanır yahut dışlanır. Balık ve tavuk, nebati beslenme pratiği ortamında arazi alabilen, fakat bu yaklaşımın esas hedefi bulunan hayvani mamüllerin tüketiminin azaltılması yahut ağız ağıza ortadan kaldırılması doğrultusunda arazi alır. Bu nedenle, balık ve tavuk, nebati beslenme içerisindeki hayvani protein kaynakları namına onama edilirler ve erler çeşidinden şahsi tercihlere ve esenlik hedeflerine mucibince muvazeneli bir halde engelleme edilebilirler.' halinde konuştu.

Bitkisel beslenmenin kilogram kaybı neredeyse kullanılabilecek can alıcı bir beslenme stratejisi namına onama edildiğini aktaran Karabulut, şunları söyledi:

'Ancak, bireylerin şahsi gereksinimlerine ve esenlik durumlarına akla yatkın bir halde uygulamaları önemlidir. Ayrıca, meraklı bir esenlik uzmanının nezdinde beslenme planları tekvin etmek ve kilogram kaybı hedeflerine erişmek düşüncesince müstelzim muvazeneli yaklaşımları izlem buyurmak önemlidir. Bununla birlikte, mıhlı ve sürdürülebilir bir kilogram kaybı hedeflemek, bilirkişi bir esenlik profesyonelinin nezdinde akla yatkın bir beslenme programı tekvin etmek ve derneşik fiziki aktiviteyi içermek, değerli bir kilogram kaybı periyodunu destekleyebilir.

Spor ve egzersizle beraberce kilogram hasretmek istiyorsanız, nebati beslenme programınıza özen buyurmak önemlidir. Ancak, kilogram kaybı süreci şahsi faktörlere ve hedeflere ilişkin namına ayrımlılık gösterecektir'

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, spor ve egzersizle beraberce nebati beslenme programı destekleyebilecek birtakımı önerileri ise şöyleki sıraladı:

'Dengeli bir nebati diyet: Çeşitli meyve, sebze, kusursuz hububat ürünleri, baklagiller, fındık, tohumlar ve nebati protein kaynakları (örneğin, tofu yahut tempeh) içeren muvazeneli bir nebati perhiz benimseyin. Bu yiyecekler, vücudunuzun gerekseme duyduğu gıda maddelerini sağlar.

Kalori dengesi: Egzersiz yaparken vücudunuzun gerekseme duyduğu kalorileri karşıladığınızdan tehlikesiz olun. Kilo kaybı için, günce ısın alımınızı amaç kilonuza erişmek düşüncesince akla yatkın bir halde ayarlamayı düşünün.

Porsiyon kontrolü: Porsiyon boyutlarına özen edin ve baş döndürücü yemekten kaçının. Bitkisel gıdalar çoğu kez ceninisakıt kalorilidir, fakat gene de muvazeneli porsiyonlarda tüketilmelidir.

Su tüketimi: Bol su içmek, gövde fonksiyonlarını düzenler ve kilogram kaybını destekler.

İşlenmiş besinlerden kaçının: İşlenmiş gıdalar, çoğu kez erdemli kalorili ve ceninisakıt gıda ederine sahip olabilir. Bu cins besinlerden kaçınarak şimdi mıhlı seçeneklere yönelin.

Yağ tüketimi: Sağlıklı nebati yağ kaynakları bulunan zeytinyağı, avokado antagonist ve koz antagonist kadar yağları yeğleme edin. Ancak yağ tüketimine özen etmekte yarar var, zira yağlar erdemli kalorili olabilir.

Egzersiz programı: Haftada minimum 150 bugün itidalli şiddette aerobik idman ve adale ihya egzersizleri hazırlamaya çalışın. Bu, metabolizmanızı hızlandırabilir ve adale kütlesini artırabilir.

Takip ve destek: İlerlemenizi izlem edin ve gerektiğinde bir esenlik uzmanı yahut diyetisyenle çalışın. Kilo kaybı sürecinizde size akla yatkın bir yazı oluşturabilirler.

Kilo ödeme hedeflerinizi realist ve sürdürülebilir bir halde düzenlemek önemlidir. Hızlı kilogram kaybı sağlığınıza dokunca verebilir, bundan dolayı muvazeneli bir beslenme ve idman programı gelmek önemlidir.

Bitkilerin kilogram yitirilmesine yardım sağlayabilecek birtakımı nitelikleri yahut nebati bileşenleri vardır, fakat yegne bir bitkinin olağanüstü bir halde kilogram vermeye asistan bulunduğunu bildirmek kandırıcı olur. Ayrıca, kilogram hasretmek düşüncesince bir nebat çeşidine inanmak adına muvazeneli bir beslenme ve idman diyeti gelmek önemlidir.'

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme