Post-Truth Çağ

Post-Truth en temel ifadeyle, nesnel hakikatlerin belirli bir konu üzerinde kamuoyunu belirlemede duygulardan ve kişisel kanaatlerden...

Post-Truth en temel ifadeyle, nesnel hakikatlerin belirli bir konu üzerinde kamuoyunu belirlemede duygulardan ve kişisel kanaatlerden daha az etkili olması durumudur.

Post-truth çağ içerisinde bireyler; hakikatin varlığını sorgulamakta, duyguları gerçeklerden çok daha önemli görmekte, herhangi bir konuya doğru hissettirdiği için inanmaktadır. Günümüzde bu durumun sıklıkla görülmektedir.

Post-truth çağ içerisinde medya tarafından topluma aktarılan ekonomi ve siyasi gündem haberleri, bireylerin ekonomi ve siyasete yönelik hakikatten uzaklaşmasına, hakikatin anlamını kaybetmesine ve gerçekliğin yozlaştırılmasına da neden olmaktadır. Bu nedenle,  post-truth çağ içerisinde gazetecilerin haberleri haber değeri kriterleri ve profesyonel gazetecilik kodları ile yapmaları imknsız hale gelmekte ve gazetelerin yayın politikaları, sahiplik yapıları, ideolojileri, politik aktörlere olan bağımlılıkları göze çarpmaktadır.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme