Polis vuran Suriyeli torbacılar nasıl serbest kaldı?

Fotoğraf:DHA İki Suriyeli torbacının iki narkotik polisini tüfekle yaralayıp, 6 ay sonra serbest bırakılması hakkında araştırma...

Fotoğraf:DHA

İki Suriyeli torbacının iki narkotik polisini tüfekle yaralayıp, 6 ay sonra serbest bırakılması hakkında araştırma yapan Barış Pehlivan, yaşananları teker teker anlattı.

Suriyeli ihbarcı Muhammed Elbedran'ın ihbarı sonucu iki narkotik polisinin, Suriyeli iki torbacıyı yakalamak için yola çıktıklarını anlatan Pehlivan, 'Elbedran ismini verdiği torbacıları görünce onlara Arapça 'Yanımdakiler polis' dedi. İşte o anda, Suriyeli uyuşturucu satıcılarından Hüseyin Elfaris bir aracın içerisinden pompalı tüfek çıkardı. Polisler de kendilerini tanıtmasına ve uyarmasına rağmen ateş altına alındılar.' dedi.

Yaralanan polis Ali Bozkurt'un yere yığıldığını, diğer yaralı Olcay Kulakçı'nın ekip arabasına ulaşmaya çalıştığı sırada şüphelilerin aracı binip kaçtığını anlatan Pehlivan, savcının iki torbacı için 'kasten yaralama', 'silahla tehdit' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamasıyla 14 yıla kadar hapis talebine karşın, şüphelilerin 6 ay sonra salındığını anlattı.

Olayın duruşmasında polisler, sanıkların kendilerine öldürme kastıyla ateş açtıklarını söyledi. Suriyeli torbacılar ise ihbarcının kendilerini ölümle tehdit ettiğini, yanında getirdikleri iki kişinin polis olduğunu bilmediklerini ve kendilerini savunmak için ateş açtıklarını söyledi.

Mahkemede savcının, sanıkların tutukluluğunun devam etmesi talebine rağmen heyet, suçluların yeteri kadar tutuklu kaldıklarına karar vererek Suriyeli torbacıları saldı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme