Plastik fabrikası yangını Bursa’da zor anlar yaşattı

Olay, saat 03.00 sıralarında Karacabey’in Yenikarağaç mahallesindeki plastik fabrikasında meydana geldi. Yangının çıkmasıyla birlikte bölgeye Bursa...

Olay, saat 03.00 sıralarında Karacabey'in Yenikarağaç mahallesindeki plastik fabrikasında meydana geldi. Yangının çıkmasıyla birlikte bölgeye Bursa Büyükşehir Belediye İtfaiye ekipleri ve AFAD görevlileri hemen sevk edildi. Yangın büyük bir hızla yayılarak fabrikayı alevlere teslim etti. Fabrikanın bulunduğu yaklaşık 7 bin metrekarelik alan kısa sürede kül oldu.

20 itfaiye aracı ve AFAD kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) uzmanları, yangına müdahale etmek için yoğun çaba harcadı. Şans eseri, yangın sırasında dumandan etkilenen kimse olmadığı bildirildi. Fabrikanın çevresinde başka bir yapılaşma, yerleşim yeri veya fabrika olmaması sayesinde büyük bir facianın önüne geçildi.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ve AFAD personeli yangına etkin bir şekilde müdahale etti ve soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çevredeki diğer yapılar ve fabrikaların güvende olduğu belirtilirken, olayın sebep olduğu büyük hasarın tam olarak tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme