PKK'lı terörist, 5 askerimizi şehit ettiği yerde öldürüldü

Pençe Kilit Harekatı kapsamında, Türkiye’nin sınır bölgelerinde terörist sızmalarını engellemek amacıyla başlatılan operasyonlarda bir terör örgütü...


Pençe Kilit Harekatı kapsamında, Türkiye'nin sınır bölgelerinde terörist sızmalarını engellemek amacıyla başlatılan operasyonlarda bir terör örgütü PKK mensubu daha etkisiz hale getirildi. 17 Nisan 2022 tarihinde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin, Basyan bölgelerinde gerçekleştirilen hava destekli kara harekatında, PKK'nın önemli isimlerinden biri daha etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'nın 'Behdinan sahası' olarak adlandırdığı Zap Vadisi'nde, sözde Batı karargahının özel güç sorumlusu olarak bilinen Canfeda kod adlı Serhat Öğmen ile Aryana kod adlı Dilan Durmuş ve Suriye uyruklu Pale kod adlı Ahmed İbrahim etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden Serhat Öğmen, örgütün suikast, sabotaj ve mayınlı saldırı gibi saldırılarını gerçekleştiren özel güç yapılanmasının başındaki kritik isimlerden biriydi. İçişleri Bakanlığı tarafından 10 milyon lira para ödülüyle kırmızı kategoride yer alan Serhat Öğmen, 24 Mayıs 2022 tarihinde Zap Vadisi'nde tespit edilen bir sığınağı imha etmek için Mehmetçiğe yönelik İsveç menşeli güdümlü AT-4 yeni nesil füzesiyle saldırı düzenlemişti. Bu hain saldırıda, Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, Piyade Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Onur Doğan, Hüseyin Cankaya ve sözleşmeli er Celal Tekedereli şehit olmuştu.

Terörist Serhat Öğmen'in Zap Vadisi'nde etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı. Öğmen'in daha önce Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin karşısındaki Haftanin Vadisi'nde 2019 yılında düzenlenen Pençe Kaplan harekatında da yaralandığı ve Irak'ın kuzeyinde tedavi gördükten sonra Pençe Kilit harekatı bölgesine sorumlu olarak gönderildiği belirlendi. Ayrıca, teröristin Irak'ın kuzeyindeki Kerkük ve Mahmur bölgelerinde de IŞİD'e karşı çatışmalara katıldığı bilgisi verildi.

Öte yandan, Serhat Öğmen ile birlikte etkisiz hale getirilen Suriye uyruklu Ahmed İbrahim'in de terör örgütünün sözde özel güç yapılanmasında suikast hücresi olarak faaliyet gösterdiği ve TSK'ya karşı Suriye'nin Deyr Ez Zor bölgelerinde çatışmalara katıldıktan sonra Hatay'ın karşısındaki Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı harekatında güvenlik güçlerine karşı mayınlı ve silahlı saldırılar düzenlediği ifade edildi. Ahmed İbrahim'in Suriye'nin kuzeyinde ağır silah eğitimi aldıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki Zap Vadisi'ne gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakmadan Geçme