PINAR SÜT EĞİTİM ŞART DEDİ

TİRE&rsquoDE BİN SÜT ÜRETİCİSİNE &ldquoHAYVAN BESLEME, HAYVAN SAĞLIĞI, HİJYEN VE SANİTASYON&rdquo KONULU EĞİTİM VERİLECEK. İzmir İl...

TİRE'DE BİN SÜT ÜRETİCİSİNE 'HAYVAN BESLEME, HAYVAN SAĞLIĞI, HİJYEN VE SANİTASYON' KONULU EĞİTİM VERİLECEK.

İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Pınar Enstitüsü ve Tire Süt Kooperatifi ile ortaklaşa düzenlenen 'Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi' kapsamında 2015-16 yılı boyunca toplam bin süt üreticisine 'Hayvan Besleme, Hayvan Sağlığı, Hijyen ve Sanitasyon' konulu eğitim verilecek.

'Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde' projesinin açılış ve sertifika töreni, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil'in ev sahipliğinde, Tire Organize Sanayi Bölgesi KT&G Konferans Salonu'nda yapıldı.

Tire kırsalındaki, Topalak, Başköy, Ortaköy ve Akmesçit mahallelerinde eğitim alan toplam 89 üreticiye sertifikalarının dağıtıldığı törende, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, İzmir İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Bölümü Müdürü Ayşe Şener, Tire İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç ve üreticiler hazır bulundu.

 

'SEKTÖRDE FARK YARATTIK'

Sektörde geçmişten bugüne fark yarattıklarını belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı 'Pınar Süt olarak, 2 yıl önce kurulan ve günümüze kadar hep birlikte bir aile gibi çalışıp gelişen ve büyüyen bir yapıya sahibiz. Kaliteli ürün ve üretim anlayışından hiçbir şekilde ödün vermedik. Geçen süre içinde üretimimiz ve üretim kalitemiz kat kat arttı. Bugün Pınar Süt olarak, kalitede Avrupa standardını yakalamış, İngiltere'ye süt ihraç onayı almış bir markayız. Bu başarının ardında tabi ki eğitim vardır. Eğitime verdiğimiz önemi bu proje ile daha da genişleterek devam ettireceğiz. Umarım, eğitimlerimizin Tire'deki bölümüne katılan üreticilerimiz memnun kalmışlardır. Üreticiyi bilinçlendirerek, kaliteyi arttırmak istiyoruz. Süt, başta çocuklarımız olmak üzere hepimiz için çok önemlidir. Tüm çocuklar, sağlıklı beslenmek için her gün 2 bardak süt içmelidir' dedi.

 

'BİLİNÇLİ ÜRETİM'

Süt ve süt ürünlerinin bütün yaş gruplarının sağlıklı beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil, 'Böylesi büyük bir öneme sahip olan sütün, tüm faydalarından azami olarak yararlanılabilmesi için, hayvanlarımızın sağlıklı olması, doğru beslenmesi, yetiştiricilerimizin de hijyen ve sanitasyon konularında bilinçli olması gerekiyor' dedi. Pınar Enstitüsü öncülüğünde yürütülen 'Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde' Projesi ile çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesinin amaçlandığını anlatan Emil, 'Amacımız, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmak. Bir diğer deyişle, sütümüzün kalitesini ve geleceğini güvence altına alıyoruz. Önce Milas, sonra Eskişehir ve şimdi Tire'deki yetiştiricilerimizin eğitim programına gösterdikleri ilgi, bizi son derece mutlu edip, gelecek adına ümit verdi' diye konuştu.

 

'PINAR İLE GÖNÜL BAĞIMIZ GÜÇLENDİ'

Pınar Süt ile 39 yılı bulan birliktelikleri olduğunu hatırlatan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, sürdürülen eğitim çalışmaları ile aralarındaki gönül bağının da güçlendiğini kaydetti. Kooperatifin, 40'ncı kuruluş yıldönümünde Tire'de kurulması planlanan Pınar Süt tesislerinin temel atma törenini gerçekleştirmek istediklerini belirten Eskiyörük, 'İnşallah, bizim için çifte kutlama olur. Küçükmenderes, sütün en kaliteli ve verimli üretildiği bölgedir. Sütün kalitesini daha da iyileştirmek, dünya standartlarını yakalamak adına üreticiye verilen eğitimler önemlidir. Üretilen sütü dünyaya satmak istiyorsak, gıda güvenliğine uygun olması sağlanmalı. Zincirin doğru yapılması için sistem doğru kurulmalı. Türkiye, bunu kooperatifleşerek yapmalı. Kooperatifçiliğin öcü olmadığını artık Türkiye kabul etmelidir. Ülkemizde,  ihtiyacın üzerinde bir süt üretimi oluştu. 2009'daki krizi tekrar yaşamamak için ürettiğimiz sütü ihraç edebilmenin yollarını arayıp, bulmalıyız' dedi.

 

'MALİYETLER YÜKSEK'

Üreticiye verilen çiğ süt eğitimlerinin önemine vurgu yapan Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise şöyle konuştu. 'Bin bir zenginliğin ve süt gibi mucizevi bir değerin etrafındayız. 42 yıl önce sektörde modern süt üretimini başlattık. Tire Süt Kooperatifinden 39 yıldır süt alıyoruz. Türkiye genelinde böyle bilinçli üreticileri etrafında toplayan kooperatiflerin çoğalmasını istiyoruz. Pınar, AB'ye ihracat yapabilecek toplam 6 firmadan biri. AB standartlarına uygun üretim yapıyoruz ancak maliyetlerimiz onlardan daha yüksek.'

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme