Parmesanlı çıtır kabak çubukları

Sağlıklı atıştırmalık Tek başına hafif bir öğün olarak veya ana yemek yanına çok yakışan parmesanlı çıtır...

Sağlıklı atıştırmalık;

Tek başına hafif bir öğün olarak veya ana yemek yanına çok yakışan parmesanlı çıtır kabakları birkaç malzeme ile kolaylıkla yapabilirsiniz… Tarif sonundaki kısa notlara göz atmayı unutmayın…

 

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 

Malzemeler:

  • 4 normal boyutta veya 8 minik kabak

 

  • 2 küçük boy yumurta

 

  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

 

  • 1 çay kaşığı karabiber

 

  • 1 çay kaşığı pul biber

 

  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan

 

 

Yapılışı:

*Kabakları yıkayıp kurulayarak tepesindeki bölümü kesin, her birini uzunlamasına dörde bölün ve kağıt mutfak havlusu üzerinde kurulayın (normal boyutta kabak kullanacaksanız ayrıntı tarif sonunda).

 

*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

 

*Yumurta, karabiber ve pul biberi bir kaseye alarak iyice çırpın. Rendelenmiş parmesanı ayrı bir kaseye alın.

 

*Kuruladığınız kabakları bir elinizle yumurtalı karışıma batırın, diğer elinizle parmesana bulayıp tepsiye sıralayın.

 

*200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sıcakken servis edin.

 

Kısa notlar:

*Bu tarifte kullandığım küçük boy kabakların boyu 10 cm uzunluğundaydı, normal boyutta kabak kullanacaksanız mümkün olduğunca incelerinden seçin ve enlemesine ikiye bölerek her bir yarımı boylamasına dörde bölün.

 

*Parmesan tuzlu bir peynir olduğundan ekstra tuz eklemedim.

 

*Parmesan yerine panko veya galeta unu kullanabilirsiniz, o zaman az miktarda tuz eklenebilir.

 

*Sıcakken çıtır çıtır olan kabak çubukları soğuyunca yumuşuyor, her iki türlü de gayet lezzetli olan çıtır kabakları domates sosu veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

 

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Bakmadan Geçme