Özkan’dan Hakkındaki İddialara Yanıt: İtibar Suikasti

Yeni İzmir Gazetesi / Berivan Kaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Twitter üzerinden...

Yeni İzmir Gazetesi / Berivan Kaya

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Twitter üzerinden 15 dakikalık yaptığı açıklamada hakkındaki iddialara yanıt verdi. Özkan, 'Fetullahçı arkadaşların uydurdukları bir yalan silsilesi üzerine, çok büyük paralar harcayarak, yaklaşık 1.5 milyonu aşkın tweet atarak feyk hesaplar ile oluşturdukları bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Bu durum itibar suikastına dönüşmüş durumda' ifadesini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Twitter üzerinden 15 dakikalık bir video ile hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Özkan açıklamasında, 'Fetullahçı arkadaşların uydurdukları bir yalan silsilesi üzerine, çok büyük paralar harcayarak, yaklaşık 1.5 milyonu aşkın tweet atarak feyk hesaplar ile oluşturdukları bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız' dedi. Özkan, 'Bu durum itibar suikastına dönüşmüş durumda' diye konuştu.
Fethullahçıların son üç gündür çok büyük para harcayarak 1.5 milyona yakın tweet atarak oluşturdukları algı operasyonuyla karşı karşıyayım. Akın İpek söylüyor, Cevheri Güven evet doğru diyor. Mesut Yılmaz, Ergenekon'da bizi içeri alan polis 'evet, evet doğru' diyor. Esra Karakaş diye Almanya'da biri var o evet diyor. Sonra Emre Uslu diye bir Fethullahçı polis var. O da evet diyor' ifadelerini kullandı.

'ANKA BENİM DEĞİL'

ANKA Haber Ajans'nın kendisine ait olmadığını söyleyen Özkan, 'Fethullahçıların yalanları halkımıza doğruymuş gibi göstermeye çalışanlar var. Soruyu şöyle soralım: Tuncay Özkan 95 milyon dolar almış mı? Akın İpek'e göre riske girmişim, alamamışım. Bir davayı gündeme getiriyor, davanın tarafları arasında yokum ama 95 milyon dolar aldığımı söylüyor. Dava ile ilgili bir karar yok. Sonra Cevheri Güven, ben araştırdım 95 milyon doları aldı diyor. Mesut Yılmaz da ANKA Haber Ajansı üzerinden aldı diyor. ANKA benim değil' ifadelerini kullandı.

ISLAK İMZALI TUTANAK

Özkan seçim gecesi ıslak imzalı tutanakları AK Parti'ye verdiği iddiasına ilişkin ise 'Bu tutanak seçime girilen bütün partilere veriliyor. Ben AKP'nin elinde de olan tutanakları para karşılığında satmışım. Bu itibar suikastine dönüşüyor' dedi.

Bakmadan Geçme