ÖZEL OLUŞUM’DAN EKO OKUL PROJELERİ

 Atıkları çöp sepetine değil, proje sepetine atıyorlar Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Özel Oluşum Koleji öğrencileri, doğanın...

 Atıkları çöp sepetine değil, proje sepetine atıyorlar

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Özel Oluşum Koleji öğrencileri, doğanın daha yaşanılır olması için projeler geliştiriyor. Geri dönüşümün öneminin farkında olan kolej öğrencileri, kullanılmayan atık malzemeler ile yeni ürünler oluşturup projelerini hazırlıyorlar.

Okul içerisinde Eko Okul noktası da oluşturan öğrenciler okuldaki atıklardan yaptıkları projeler ile farklı ürünler elde ediyorlar. Aynı zaman da yine atıklardan kukla yapıyorlar. Oluşum Koleji Eko Okul Proje Koordinatörü Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdal Görgün, öğrencilerin gereksiz harcama ve gereksiz malzeme tüketimi yapmadan projeler hazırladığını kaydetti.

'EKO OKUL'

Eko Okul ile ilgili olarak bilgi veren Görgün, 'Oluşum Koleji olarak öğrencilerimize her açıdan gelişmesine yardımcı olacak yeni projeler üreterek onların hayata daha iyi hazırlanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Günümüzde ve gelecek yüzyılda artık en önemli değerimiz çevre oldu. İnsanlar çevresini doğasını, havasını, toprağını ve suyunu daha iyi kullanmalı. Çevremizi kirletip doğa kaynaklarımızı yok edercesine kullandığımız sürece kendi kendimize zarar vermiş oluyoruz. Bu düşüncelerle yola çıkarak okulumuz öğrencileri eko okul noktası yaptı.

Eko okul öğrencilerin interaktif olarak bilimsel yöntemlerle öğrendikleri bir ortam, panoların aktif olduğu bir noktadır. Eko Okul noktasının yanında öğrencilerimiz atıkları hayatımıza geri dönüştürme projeleri yaptılar. Daha az maddi gider ile doğamızı kirletmeden atıklardan da neler yapılabileceğini öğrendiler. Bu işlemleri yaparken de el becerileri gelişti ve doğaya kirletmemek için katkıda vermiş oldular. Projelerimizin yanı sıra Ödemiş Belediyesi'nin içme suyu artıma tesislerini de bir gezi düzenledik. Bu gezimizde de öğrencilerimiz kullandıkları suların hangi işlemlerden geçtiğini incelediler. Öğrencilerimiz için verimli bir gezi oldu. Belediye ile de okul olarak ortak projeler yapacağız' dedi.

'ÖĞRENCİLER KERPİÇTEN KÖY FIRINI YAPACAK'

Görgün şöyle devam etti: 'Doğayı koruma projelerimizin ve belediye ile yapacağımız ortak projelerin yanı sıra okulumuzda farklı projelerimiz de olacak yakın bir zaman sonra öğrencilerimiz bir dönem köy enstitülerinde olduğu gibi saman ve çamurla kerpiç tuğla yapmayı öğrenecek. Kerpiçleri yapan öğrencilerimiz daha sonra bir köy fırını yapacaklar. Bu işlemlerle de öğrencilerimizin farklı yetenekleri de ortaya çıkacak. Aynı zamanda hayatında içinde olacaklar'

Bakmadan Geçme