ÖZEL DÜNYA ÖĞRENCİLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYEYE KATILACAK

&ldquoUzay Kampı Türkiye&rdquo faaliyetlerini Ödemiş Özel Dünya Koleji öğrencilerine tanıttı. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan sunumda &ldquoUzay...

'Uzay Kampı Türkiye' faaliyetlerini Ödemiş Özel Dünya Koleji öğrencilerine tanıttı. Öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan sunumda 'Uzay Kampında' yapılan faaliyetler anlatıldı. Haziran ayında kampa katılacak olan Dünya Koleji öğrencileri kampta eğitim alacaklar.

Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu, 'Atatürk'ün İstikbal Göklerdedir'' sözünü hatırlatarak öğrencilerin astronomi ve uzay bilimlerine olan meraklarını arttırmayı hedefledikleri belirtti. Uzay araştırmalarında gerçekleştirilecek bir adımın Türkiye'yi yeni ufuklara taşıyacağına dikkat çekti.

 

TAŞCIOĞLU: 'KIVILCIM OLUŞTURMAMIZ GEREKİR'

Uzay Kampında Türkiye'deki derslerden bir bölümünde NASA'nın astronotlar için tasarladığı simülatörler anlatıldığını belirten Taşcıoğlu, Newton'un Hareket Yasası'nın anlamı olan, astronotların düşük yer çekiminde nasıl çalıştıklarını, uzayda egzersiz yapmanın önemini, astronotların neden uzay giysisi giymesi gerektiğini, uzayda topraksız ortamda nasıl bitki yetiştirildiğini, uzay mekiklerini koruyan ısı koruma sistemi anlatılarak öğrencilerin bilgi sahibi olduğunu ifade etti.

Taşcıoğlu, özel programa katılanların uzaya gitmiş gerçek bir astronot ve kozmonotla tanışması ya da NASA'lı uzmanlarla video konferans görüşmesi yapmasının da mümkün olacağını da sözlerine ekledi. Taşçıoğlu 'Çocukların ilk Türk astronotu olması için içindeki kıvılcımı oluşturmamız gerekir' ifadelerini kullandı.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme