ÖZEL BİRGİVİDE VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ödemiş Özel Birgivi Koleji&rsquonde &ldquoVerem Eğitim ve Propaganda Haftası&rdquo nedeniyle bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Halk Sağlığı Kurumu...

Ödemiş Özel Birgivi Koleji'nde 'Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' nedeniyle bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Halk Sağlığı Kurumu ve Verem Savaşı Derneği'nden Funda Dalbudak,Çiğdem Kezban Özhan ve Nuriye Dinçer sağlıklı beslenme,fiziksel aktivite ve Verem Haftası ile ilgili anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ayrı ayrı seminerler düzenledi.

Öğrencilere Verem Haftası ile bilgi veren görevliler verem hastalığının önlenmemesi durumunda ortaya çıkabilecek sonuçları slayt ve kısa filmler eşliğinde anlattılar. Öğrenciler de görevlileri dikkatlice dinleyip sorular sordu.

Özel Birgivi Koleji'nden haftayla ilgili yapılan açıklamada 'Ülkemizde, verem (tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta içinde (4-10 Ocak 2016) toplum sağlığını tehdit eden bu hastalıkla ilgili çeşitli bilgilendirme ve duyarlılaştırma etkinlikleri yapılmaktadır.

Ülkemiz dünyada tüberkülozun orta derecede yaygın olduğu ülkelerden biridir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; dünya nüfusunun yaklaşık olarak üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğu ve bunların % 10´unun hayatlarının herhangi bir döneminde verem hastalığına yakalanacağı belirtilmektedir. Dünya genelinde verem hastalığına yakalanma ve verem hastalığından ölüm oranları giderek azalmaktadır' denildi.

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme