ÖZEL BİRGİVİ MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA MADALYALARI TOPLADI

Özel Birgivi Ortaokulu Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 28. (AMC-8) Uluslararası...

Özel Birgivi Ortaokulu Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 28. (AMC-8) Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatından ödülle döndü.

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 28. (AMC-8) Uluslararası Ortaokul Matematik Olimpiyatında Özel Birgivi Ortaokulu öğrencilerinden Deniz Delibalta altın, Fulya Basma gümüş, Nazlı Urkan bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

28. (AMC-8) Uluslararası Ortaokul Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkenin 5 bin 200 okulundan 420 bin ortaokul öğrencisi katıldı. Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan Özel Birgivi Ortaokulu toplam 3 madalya kazanarak Ödemiş'in gururu oldu. Yarışmada madalyalar Türkiye, Çin, Amerika, Kanada, Rusya, Kore ve Tayvan'lı öğrencileri arasında paylaşıldı.

Özel Birgivi Ortaokulu Müdürü Adil Özçetin, 'ABD Matematik Birliği'nin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat dünyanın en önemli okullarının katılımı ile yapılıyor. AMC-8 Uluslararası Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nda 3 madalya kazanmak Ödemiş adına gurur verici ve bu başarıda emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim' dedi.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme