ÖYKAMDA ŞEHR-İ İSTANBUL SERGİSİ

Ödemiş M Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumun tutuklu ve hükümlülerinin yaptıkları el emeği göz nuru cam...

Ödemiş M Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumun tutuklu ve hükümlülerinin yaptıkları el emeği göz nuru cam boyama sanatı eserleri ile tespihler 'Şehr-i İstanbul' adlı sergi ile Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM)'da beğeniye sunuldu.

Açılışa Kaymakam Celil Ateşoğlu, Başsavcı Celal Tekin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Belediye Başkanvekili Halil Deveci, Ödemiş M Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, Ödemiş M Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ayşen Bintez Çınar, Psikolog Çağla Sarı, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve Ödemişliler katıldı.

Açılış programı Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehter Takımı'nın mini konseri ile başladı.

Daha sonra eğitimlerde emeği geçen ve destek olan işadamı Zekeriya Karabıyık'a, Kurs Öğretmeni Sümeyra Büyükbalcı Yörük'e, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yunus Ergin'e ve Cezaevi Öğretmeni Bayram Ural'a plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Plaket törenin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Kurs Öğretmeni Sümeyra Büyükbalcı Yörük katılımcılara eserlerin içeriğini anlatarak tanıtım yaptı. İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünün konu alındığı sergide toplam 19 cam boyama eseri bulunuyor. Eğitim boyunca yapılan eserlerin sayısının 108 olduğu bildirildi.

29 Mayıs tarihine kadar Ödemiş Yıldız Kent Müzesinde sergilenecek olan eserler ve tespihler satışa da sunuldu. Katılımcılara ikramlarla birlikte Osmanlı şerbeti takdim edildi. Program yıl içerisinde yapılan eğitim çalışmalarını anlatan slayt sunumunun izlenmesi ile sona erdi.

 

Bakmadan Geçme