OVAKENT’TE KİTAP ŞENLİĞİ

 Ödemiş&rsquoin Ovakent beldesinde kitap şenliği düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen &ldquoOvakent Kitap Şenliği&rdquone Ödemiş Ortaokulu, Mustafa...

 Ödemiş'in Ovakent beldesinde kitap şenliği düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Ovakent Kitap Şenliği'ne Ödemiş Ortaokulu, Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve 48. Eğitim Bölgesi okulları Hamamköy, Bıçakçı Bedriye Baykaş, Bademli Şükrü Saracoğlu, Konaklı Şehit Er Kamil Alkan ve Ovakent Ortaokulları öğrencilerinin katılımıyla Ovakent Düğün Salonunda gerçekleşti.

Şenlik 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar düzeyinde 4 ay önceden belirlenmiş 8' er adet kitabın öğrenciler tarafından okunmasının ardından, bilgi yarışması formatında yapıldı.

Ödül töreninin ardından Ovakent Ortaokulu öğrencilerin yazdığı masal kitabı, yazarları tarafından imzalanarak, katılan bütün öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Şenlik daha sonra pilav ikramıyla şenlik sona erdi.

Büyük bir çekişme içerisinde geçen yarışmalar sonucunda bütün kategorilerde yedek sorularla belirlenen yarışmanın birincileri şöyle oluştu: 5'inci sınıflar düzeyinde birinci Hamamköy Ortaokulu. 6'ıncı sınıflar düzeyinde birinci Cumhuriyet Ortaokulu. 7'inci sınıflar düzeyinde birinci Ödemiş Ortaokulu. 8'inci sınıflar düzeyinde birinci Ovakent Ortaokulu.

 Yarışmanın tüm birincilerine toplamda on iki adet mini kitaplık, on iki kitap ve on iki madalya ile ödüllendirildi. Birinci olan okullar da birer plket verildi.

Yarışmada dereceye giremeyen otuz altı öğrenci de birer adet kitapla ödüllendirildi.

Ödül Töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük organizasyonun öğrencilerin kitap okumaya teşviki konusunda etkili olduğunu belirterek, bu etkinliğin Ödemiş geneline yayılması temennisinde bulundu.

Yüzük, şenlikte emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Ödemiş Halk Kütüphanesi Müdiresi Sevda Talu'nun yaptığı kura çekilişi sonucunda Ödemiş Ticaret Borsası'nın armağanı olan bin lira değerinde iki yüz adet kitap Ödemiş Ortaokulu kütüphanesine hediye edildi. Şenliğe katılan öğrencilere 10 adet de flaş bellek hediye edildi.

Şenlik ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Turgay Eser de şunları söyledi: 'Her sınıf düzeyinde 8 adet kitap belirlendi ve aralık ayında sınıf kitaplıklarına kazandırıldı. Üç buçuk aydır kitaplar sınıflarda okundu. Bu gün okullar kitapları en iyi anlayan 3 öğrenciden oluşan sınıf takımlarıyla yarışmaya geldiler. Öğrencilere, okudukları değişik yazarlara ait otuz iki kitaptan sorulan sorularla yapılan yarışmada, dereceye giren öğrencilere kitaplık, kitap ve madalya hediye edildi.

Bu yıl belde belediyelerinin kapanmasıyla ve dershanelerin dönüşüm sürecine girmesinden dolayı sponsor bulmakta zorluk çektik. Ama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Ödemiş Ticaret Borsasının ve bölgemiz de faaliyet gösteren Efem Bulgu Süt firması ile çeşitli hayırsever vatandaşlar sayesinde bu sıkıntıları aşarak şenliğimizi gerçekleştirdik. Bu yıl dördüncüsünü yaptığımız ve gelenek haline gelen, öğrencileri kitap okuma ve yazma konusunda cesaretlendiren Ovakent Kitap Şenliğinin devam etmesini temenni ediyoruz'

Bakmadan Geçme