ÖTO YENİ YÖNETİMİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ödemiş Ticaret Odası Başkanlığına atanan kayyum heyeti, dün Ödemiş...

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ödemiş Ticaret Odası Başkanlığına atanan kayyum heyeti, dün Ödemiş Ticaret Odası'nda ilk toplantısını yaptı.

FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonlar çerçevesinde Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin tutuklanmıştı. Kasım Sevin'in tutuklanmasının ardından mevcut yönetim kurulu üyeleri de istifa edince oda yönetimi düşmüştü.

Geçtiğimiz gün Ödemiş Ticaret Odası Başkanlığına TOBB tarafından atanan kayyum heyetinde yer alan ve başkanlık görevi verilen avukat Kadir Yetik, kurul üyeleri mali müşavir Coşkun Açar ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekteri Mustafa Kalyoncu Ödemiş Ticaret Odası'nda bir araya geldiler.

Yeni yönetim ilk olarak basın mensuplarıyla, daha sonra da Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı lim Korkmaz ve meclis üyeleri ile birlikte ilk toplantılarını yaptı.

Basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Avukat Kadir Yetik, seçim takvimini belirlemek için alt yapı çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

Yetik şunları ifade etti:

'Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulu başkanın başkanlıktan düşmesi ve devamında yönetim kurulu üyelerinin de istifa etmesi ile oda yönetimi bundan bir süre önce görevden düşmüştü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kayyum olarak bizleri bu göreve atadı.

Ödemişli büyüğümüz mali müşavir Coşkun Açar ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekteri Mustafa Kalyoncu'nun tecrübelerinden de faydalanarak bu görevi en iyi şekilde yapacağız. Yönetim kurulu toplantısı için yeter sayıyı geçici üyeler olarak bizler dolduruyoruz.

Tarafımıza verilen görevimizi yaparken aynı zamanda en kısa sürede yeni yönetim kurulu seçiminin yapılmasını sağlayacağız. Bu anlamda Ödemiş Ticaret Odası Meclisi Başkanlığı ve meclis üyelerimiz ile de bir toplantı yapacağız. Yeni seçim takvimini oluşturmak için alt yapı çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.'

Kerem Karamanlıoğlu

 

Bakmadan Geçme