ÖTO KOSGEB TEMSİLCİLİĞİ GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin oda bünyesinde İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet...

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin oda bünyesinde İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren KOSGEB Hizmet Birimi'nin KOSGEB veri tabanına kayıt işlemleri, destek işlemleri konusunda oda üyesi olsun olmasın tüm işletmelere hizmet verdiğini belirtti.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin yaptığı açıklamada, 'Yeni girişimciler için 2013'ten beri 5 grup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiş olup, bu eğitimlerde 150 yeni girişimci adayı eğitim sertifikası almaya hak kazanmıştır. Girişimcilik sertifikasını alan ve kendi işini kuran kişiler KOSGEB'in 50.000 TL. hibe ve 100.000 TL. faizsiz kredisinden faydalanabileceklerdir.

2015 Döneminde KOSGEB Hizmet Birimimizde, 130 adet KOBİ Beyannamesi Güncelleme, 9 adet nitelikli eleman, 28 adet genel destek, 13 adet fuar desteği, 1 adet tanıtım desteği, 4 adet belgelendirme desteği işlemleri gerçekleştirilmiştir.  Odamızda, 2015 yılında iki kere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiş ve 50 kişi sertifika sahibi olmuştur' dedi.

Sevin, ayrıca 2016 yılının ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başvurularını 11 Ocak 2016 tarihinden itibaren odanın hizmet binasında alınmaya başlanacağını belirterek 'İlk etapta 2 sınıfla 60 kişi için eğitim vermeyi planlıyoruz, son başvuru tarihimiz 20 Ocak 2016 Çarşamba günü olacak. Odamıza 2015 yılı içinde bu eğitim için başvuranlardan başvuru sırasına göre kayıtları almaya başlayacağız.  Taleplerin tümüne cevap vermeye çalışacağız ve 2 grubun eğitiminin tamamlanmasından sonra da eğitimlerimiz devam edecek' dedi.

Şazenuş Keskin

 

Bakmadan Geçme