Osmangazi'de Alzheimer hastaları düşüncesince anlamlı etkinlik

Osmangazi Belediyesi evren standartlarında fariza verici (BAREM) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Alzheimer hastaları ve engellilere bakım...

Osmangazi Belediyesi evren standartlarında fariza verici (BAREM) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Alzheimer hastaları ve engellilere bakım hizmeti sunuyor. Türkiye'ye sağlam içtimai belediyecilik projesi bulunan BAREM'de bakım hizmeti meydan Alzheimer hastalarının hususi haset unutulmadı. Dünya Alzheimer Hastaları Günü'nde şehremaneti içerisinde fariza verici Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi'nde çalışmalarını sürdüren Kadim Musiki Derneği üyeleri çeşidinden dinleti verildi. Verilen konserde Alzheimer hastaları gönüllerince eğlenip bereketli dolgunca oynadı. BAREM'de planlı etkinliğe Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, Alzheimer hastaları ve aileleri katıldı. Ayrıca BAREM personeline Prof. Dr. Mustafa Bakar çeşidinden Alzheimer rahatsızlığı ve hasta yaklaşımları mevzulu terbiye verildi.

Anlamlı müşterek etkinlikte merkezdeki yaşlılarla müşterek arada olmaktan iri sağlık aldığını anlatım fail Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, 'Dünya Alzheimer Günü'nde farkındalık düşüncesince buradayız. Bu kurnaz illet büyüklerimizi bizlerden uzaklaştırıyor. Bu hastalığın er teşhisle ilerlemesi önlenebiliyor. Zihin jimnastikleri ve tagaddi programlarıyla bu hastalığın önüne geçebilmek mümkün, Osmangazi Belediyesi yerine BAREM kadar görünüm projede hastalarımızın bakımını yapıyoruz. Hastalarımızın değme devir destekçisi ve duacısıyız' dedi.

Hastalar ve aileleri de böylesine iyi müşterek merkezi hizmete sunmuş olduğu düşüncesince Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkürname etti.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme