Örnekköy konutları hakkında kooperatiften açıklama: Mühürleme usulsüz

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Halk Konut Projesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatının bir kısmı, iddialara göre...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Halk Konut Projesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatının bir kısmı, iddialara göre eksik demir ve hatalı beton nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

S.S.İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kooperatif tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

'Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için aşağıdaki açıklamayı yapma gerekliliği doğmuştur.
S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, Aralık 2021 yılında kurulmuş ve İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3'ncü Etap Kentsel Dönüşüm Alanı inşaatını yapmak üzere sözleşme imzalamıştır.
Kooperatifimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır beklemekte olan Kentsel dönüşüm projelerinin Kooperatif sistemiyle yapılmasını sağlayan ilk kooperatif olup İzmir ve Türkiye'ye örnek olmuştur. Kooperatifimiz hiçbir siyasi partiyi ve görüşü temsil etmemektedir. Basında yer aldığı gibi CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun kooperatifimiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Kooperatifimiz kurucularından veya üyelerinden değildir.
3 bloktan ve 611 bağımsız bölümden oluşan projemizde 17 aydır inşaat çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süre içerisinde inşaatlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi kontrolörlerinin zorlayıcı uygulamaları sebebiyle birçok kez durmuş ve inşaat faaliyetleri ağır bir şekilde ilerlemiştir. Konuyla ilgili zor şartlar, uygulaması imkansız talepler idareye kooperatifimiz tarafından yazılı olarak bildirilmesine rağmen süreç aynı şekilde devam etmiştir. Bu uygulamalar ve iddiaların, her defasında bilgi, belge ve kanıtlar ile doğru olmadığı ispatlanmış ve inşaatın devamı projeye uygun bir şekilde sağlanmıştır.
Sürecin engellenme çalışmaları idareye ait olan A2 bloğun 6'ncı katının tabliye kalıp ve demir teslimlerinde de devam etmiştir. Yapılmış olan imalatın demir ve betonu projeye uygun tam ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmıştır. İmalat esnasında diğer tüm kalıp ve demir teslimatlarında olduğu gibi kontrolörler tarafından incelenmiş, birkaç noktada belirlenen eksikler giderildikten sonra beton dökme işlemi yapılmıştır. Eksiklerin giderildiğine dair kayıtlar dosyamızdadır.
İdarenin talebiyle, Karşıyaka Belediyesi usule uygun olmayan bir şekilde A2 blokta ruhsat mühürlemesi yapmıştır. Kooperatifimize yapılan yazılı tebligatta da ilgili bloğun durdurulması aykırılıkların giderilmesi ve eksiklerin tamamlanması tarafımızdan istenmiş olup, tarafımıza henüz resmi herhangi bir YIKIM kararı bildirilmemiştir. Şantiye alanımızdaki diğer bloklarımızda çalışmalar devam etmektedir.'

 

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme