Orman yangınları için düzenlenen ihaleler iktidara yakın patrona gitti

Orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılacak şirketlerin belirlenmesi için ihaleler düzenleniyor. Son iki ayda Özellikle Muğla, Aydın,...

Orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılacak şirketlerin belirlenmesi için ihaleler düzenleniyor. Son iki ayda Özellikle Muğla, Aydın, Antalya ve İstanbul'daki orman yangınlarını söndürecek şirketlerin belirlenmesi için ihaleler düzenlenmiş durumda.

BirGün'ün haberine göre bu 4 şehirde düzenlenen yangın söndürme ihalelerinin hepsi Kuvvetli Mühendislik Ormancılık isimli şirkete gitti. Şehirlerdeki orman yangınlarını söndürme çabalarına yardım olması için şirkete 8 milyon 858 bin lira ödendi.

Şirketin sahibi Salih Kuvvetli, aynı zamanda Müslüman Sanayiciler ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Zonguldak Şube Başkanı ve 2018 AKP milletvekili aday adayı olarak biliniyor.

Kuvvetli'nin geçtiğimiz 5 yıl içerisinde kamudan 109 ayrı ihale aldığı belirtiliyor. Bu ihalelerin toplam bedeli 61 milyon liraya ulaşırken, Kuvvetli'nin ortağı Essa Ormancılık ile beraber son 2 yılda kamudan aldığı 19 ihalenin toplam bedeli ise 15 milyon 560 bin lira.

haber merkezi

Bakmadan Geçme