Ordu ve Adana’yı bağlayacak asırlık projeyi sel aldı

Temellerinin Sultan Abdüllaziz döneminde atıldığı bilinen projenin  2. Abdülhamid döneminde projesi çizilmiştir. AK Parti’nin asrın projesi...

Temellerinin Sultan Abdüllaziz döneminde atıldığı bilinen projenin

 2. Abdülhamid döneminde projesi çizilmiştir. AK Parti'nin asrın projesi olarak nitelendirdiği.

Ordu- Adana arasını 6 saate indirecek olan yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu, Ordu'da etkili olan kuvvetli yağışa teslim oldu.

50 ili dolaylı şekilde ilgilendirdiği belirtilen hatta Rusya, Gürcistan ve Ukrayna'ya kent üzerinden ithalat ve ihracatın önünü açacağı ileri sürülen AKP'liler tarafından 'Asrı Projesi' olarak adlandırılan Karadeniz – Akdeniz Yolu, 2008 yılında 1 milyar 466 milyon liraya ihaleye verildi.

Karadeniz'in, İç Anadolu ve Akdeniz'in ticaret limanı olması hedeflenen ve Ordu – Adana arasını yaklaşık 6 saate indireceği açıklanan yol henüz tam olarak tamamlanmadı.

Açılmadan yol çöktü

Asrın Projesi olarak adlandırılan yol, Ordu'yu etkisini altına alan sağanak yağmur nedeniyle çöktü. Mesudiye ilçesindeki Darıcabaşı Tüneli girişinde bulunan Çağlayan deresi sağanak yağmur nedeniyle taştı.

SÖZCÜ'den İsmail Akduman'ın aktardığına göre, sel suları önce menfezler ile asfalt arasında kalan malzemeyi boşalttı. Ardından menfezler uçuruma yuvarlandı.

Son olarak da asfalt yol heyelanla uçuruma doğru kaydı. Yol, tamamen ulaşıma kapandı, ardından uçuruma sürükledi, ardından meydana gelen heyelanda da tamamen çöktü.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme