OPERATÖR VE MAKİNİSTLERİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Bayındır&rsquoda önceki gün Basmane-Ödemiş seferini yapan trenin kepçeye çarpması sonucu 23 kişi yaralanırken, kazada ağır yaralanan...

Bayındır'da önceki gün Basmane-Ödemiş seferini yapan trenin kepçeye çarpması sonucu 23 kişi yaralanırken, kazada ağır yaralanan kepçe operatörünün ameliyatının başarılı geçtiği, hayati tehlikesi devam eden operatörün sağlık durumunun her geçen saat iyiye gittiği ifade edildi. Kaza sonrası aksamalar yaşanan seferler de dün itibariyle normale döndü.

Basmane'den saat 12.20'de Ödemiş'e hareket eden yolcu treninin Bayındır MYO yakınlarında kontrolsüz geçitten karşıya geçmeye çalışan kepçeye çarpması sonucu meydana gelen kazada hafif şekilde yaralanan yolcuların tamamı taburcu edilirken ağır yaralı olarak Tire Devlet Hastanesi'ne getirilen kepçe operatörü Özay K.'nin (36) tedavisi sürüyor. Karın bölgesinden yaralanan operatörün hayati tehlikesinin sürdüğü ancak başarılı geçen operasyon sonrası sağlık durumunun her geçen saat iyiye gittiği belirtildi.

 

MAKİNİSTLER İZMİR'E SEVK EDİLDİ

Kaza sonrası Tire Devlet Hastanesi'ne getirilen makinistler Oğuzhan K. (37) ve Bahattin U. (37) ise İzmir'e sevk edildi. Oğuzhan K.'nin kaval kemiğinin kırıldığı, Bahattin U.'nun ise ayak bileğinde parçalı kırık oluştuğu öğrenilirken her iki Demiryolu çalışanının tedavilerine İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edileceği belirtildi. Tire Devlet Hastanesi'ne getirilen kondüktör Süleyman A. (56) ise bir süre gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Facianın eşiğinden dönülen kaza sonrası saat 17.50 itibariyle Ödemiş-İzmir demiryolu yeniden ulaşıma açılırken seferlerdeki aksamalar nedeniyle gecikmeler yaşandı. Bazı seferlerde yolcular Tire ve Ödemiş'ten Bayındır'a otobüslerle taşınırken dün itibariyle seferler normale döndü.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme