Onlar ‘Sertifikalı baba’

Okul öncesi eğitimde “okul-öğrenci-aile” üçgenine dikkat çekebilmek için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları,...

Okul öncesi eğitimde 'okul-öğrenci-aile' üçgenine dikkat çekebilmek için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliği ile 'Baba Destek Eğitimi Projesi'ni gerçekleştirdi. 15 oturumda eğitim gören 109 baba eğitim sonrasında ise sertifika aldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde yapılan törene İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, AÇEV Vakfı eğitimcileri ve İZELMAN Anaokulu velileri katıldı.

Sertifika törenin de konuşan İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, 'AÇEV ile düzenlediğimiz erken çocukluk dönemi eğitim çalıştayı ile birlikte başlayan işbirliğimiz bize çocuk yetiştirmede baba figürünün önemini gösterdi. Bir baba olarak bu konuda bugün sahip olduğum farkındalığa çocuğum daha küçükken sahip olmak isterdim. Babalarımızın çocukları daha küçükken bu deneyimi yaşamaları için bu eğitimleri başlattık. Bu eğitimlere katılan ve sertifika alan babalarımızı kutluyorum' diye konuştu.

AÇEV'deki eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen programda, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için babalara 'aile içindeki rolleri ve önemi' anlatıldı; olumlu disiplin yöntemleri, çocuğun sosyo-duygusal gelişim özellikleri, çocukla geçirilen zamanın önemi, çatışma çözme yöntemleri ve çocuğun sorumluluk kazanması konularında işin 'püf noktaları' aktarıldı. 15 oturumda yapılan eğitimlere 109 baba katıldı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme