ÖMER AKŞAHAN ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİDE BULUŞTU

 Kerem Karamanlıoğlu – Emekli Öğretmen Yazar Tmolos Edebiyat Dergisinin sahibi aynı zamanda ÇYDD Ödemiş Şubesi Başkanı...

 Kerem Karamanlıoğlu – Emekli Öğretmen Yazar Tmolos Edebiyat Dergisinin sahibi aynı zamanda ÇYDD Ödemiş Şubesi Başkanı Ömer Akşahan okullarda devam ettiği söyleşilerine dünde Cumhuriyet Ortaokulu'nda sürdürdü.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Ömer Akşahan okulun konferans salonunda öğrencilerle yaklaşık iki ders saati geçirdi.

Yazarlığı, şiiri ve öykü konularını ele alan Ömer Akşahan öğrencilerle karşılıklı sohbet yaptı aralar vererek şiir kitaplarından şiirler okudu öğrencilerin beğenisini kazandı.

Bir insanın okumayı bıraktığı an öldüğünü vurgulayan Akşahan öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve kompozisyon yazmalarını tavsiye etti.

Akşahan, 'Ben ortaokulu giderken şiir yazmaya başladım. Daha sonra öğretmen lisesine yatılı olarak giderken lisede kompozisyon Öğretmenim Veli Yel öğretmenim beni keşfetti. Onun yönlendirmeleri ile bana verdiği katkıyla lise dönemimde öyküler yazdım. O zamanlar yatılı öğrenci olarak hayatımız sadece okuldan ibaret olduğu için yatakhanede hafta sonu yazı yazar sonra öğretmenime verirdim. Veli Yel öğretmenim o dönem bana büyük katkılar sağladı. Daha sonra uzun yıllar birçok dergide yazılar yazdım. Gazeteler de yazılar yazdım. Sonra birikimlerim doğrultusunda kitaplar çıkardım. Bugün sizlerle de güzel zaman geçirdik. Hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Ömer Akşahan son olarak en çok kitap okuyan 7 öğrenciye 'Salvador Nerede' isimli kitabını imzalayarak hediye etti. 

Bakmadan Geçme