Ölümlerde sigaradan sonra ilk sıra 'obezite'nin

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre tiroid, mide, meme, karaciğer gibi alanlarda faaliyet gösterdiğinden bahseden Erol,...

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre; tiroid, mide, meme, karaciğer gibi alanlarda faaliyet gösterdiğinden bahseden Erol, günümüz teknolojisi ile Laparoskopik (kapalı yöntem) cerrahi tekniğiyle hastalarını tedavi ettiğini belirtti. 'Safra kesesi fıtık ve obezite tedavisinde bu tekniği kullanıyoruz' diyen Erol, 'Hemen hemen bütün organ tedavilerinde başvurduğumuz yöntemdir. Bu yöntem hastanın ağrı ve kanama süresini daha rahat atlatmasına olanak tanıyor' ifadelerini ekledi.

Erol, 'Obezite cerrahisi günümüzün en popüler konularından biri çünkü sedanter yaşam tarzı nedeniyle hareketsiz bir toplum olduk, aşırı karbonhidrat nedeniyle obeziteyi üst sıralara taşıdık' cümlelerini kurdu.

KİMLERE ÖNERİLİYOR?
Erol, 'Vücut kitle indeksi 35 in üstünde ve ek bir hastalığa sahip kişilere(şeker, tansiyon, kalp) obezite tedavisi öneriyoruz. Sadece laparoskopi ile değil robotik cerrahi ve tüp mide ameliyatı ile de gerçekleştirebiliyoruz' diye konuştu.

Erol, 'Obezite cerrahisi son 5 yıl içerisinde büyük bir ivme kazandı. Obezite cerrahisi sıradan bir tedavi yöntemi değildir. Ameliyattan önce hastaları çok iyi irdelemek, ek problemlerini öğrenmek ve multidisiplinlerin bir araya gelerek bu hastalıkla mücadele etmesi şart' sözlerinde bulundu.

Bu sürecin çocukluk sürecinden ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğinden bahseden Erol; okuldaki beslenme alışkanlıkları, kantinde satılan yüksek kalorili gıdaların azaltılması yönünde değişiklik yapılmasını belirtti. Erol, 'Obezite kavramını yetişkinlerde önlemekten önce çocukluk döneminden bakmak lazım. Buna halk sağlığı problemi olarak yaklaşmak zorundayız. Bunun için ilk olarak araba kullanımı azaltılmalı, bilgisayar ve televizyon başında geçirdiğimiz süreyi azaltmak zorundayız. Eğer imknımız varsa bisiklet ve yürüyüşü tercih ederek enerji harcatan alanlara yönelmeliyiz' şeklinde konuştu.

Erol, 'Ne yediğimiz kadar ne kadar yaktığımızda büyük önem taşıyor. Kilo almanın iki yöntemi var, birincisi ya yediğinizden az yakıyorsunuz ya da yaktığınızdan çok yiyorsunuz üçüncü bir seçenek yok' ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme