Okulda zehirlenme şüphesi

Ödemiş'e bağlı Bademli Ortaokulu'nda öğrenim gören 10 öğrenci ve 1 öğretmen kusma ve bulantı şikayetiyle Ödemiş...

Ödemiş'e bağlı Bademli Ortaokulu'nda öğrenim gören 10 öğrenci ve 1 öğretmen kusma ve bulantı şikayetiyle Ödemiş Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre okulda öğle yemeğini yiyen öğrencilerden önce 4'ü bulantı ve kusma şikyetiyle Okul Müdürü Ramazan Göçen'e başvurdu. Okul Müdürü tarafından hastaneye getirilen öğrencilerden sonra bulantı ve kusma şikyeti olan öğrenci sayısında artış oldu.

112 ekiplerinin okula çağrılmasıyla Bademli Ortaokulu'nda toplamda 10 öğrenci ve 1 öğretmen aynı şikyetlerle Ödemiş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Okuldaki 5., 7, ve 8. Sınıf öğrencilerinde görülen şikayetlerde yemekten zehirlenme üzerinde duruluyor.

İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nün de konuyla ilgili araştırma başlattıkları, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü ve şube müdürlerinin konu hakkında bilgi almak için hastaneye gitti.

Olay sonrası bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Gengörü şu açıklamayı yaptı: 'İlk etap da 7 öğrencimiz hastaneye intikal etti. Sonrasında da 3 öğrencimiz intikal etti. Durumlarında şu an ciddi bir şey gözükmüyor. Hafif bir vaka. Yemekten etkilendiklerini düşünmüyoruz şu anda, ama herhangi bir bulgu söz konusu değil. Numuneleri Tarım Müdürlüğü tarafından alındı. Sonuçlara göre işlem yapacağız. Çocukları ziyaret ettim, gayet durumları iyi.  Herhangi bir korkulacak durum söz konusu değil ancak tedbir amaçlı olarak şu anda öğrencilerimiz ve bir öğretmenimiz müşahede altında tutuluyor.'

Turgay Konuralp

 

 

 

Bakmadan Geçme