ÖĞRENCİLERİMİZ EKMEĞİN HAZIR BİR GIDA OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

BESLENME DOSTU OKUL ÖDEMİŞ ANAOKULU BESLENME EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Beslenme Dostu Okul Ödemiş Anaokulu beslenme eğitimlerini tüm...

BESLENME DOSTU OKUL ÖDEMİŞ ANAOKULU BESLENME EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Beslenme Dostu Okul Ödemiş Anaokulu beslenme eğitimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte artan soğuk algınlığı ve grip vakaları üzerine okul yönetimi tedbirlerini aldı.

Okulda kasalarla alınan taze portakal ve limon öğrencilerin beslenmesine destek olarak sunuluyor. Hazır meyve suyu kullanmadıklarını ifade den Okul Müdürü Mahmut Altay öğrencilerinin beslenmesini sürekli olarak dikkat ettiklerini söyledi. Altay şunları ifade etti:

'Okul olarak doğal beslenme taraftarıyız. Mutfağımızda yoğurdumuzu, meyve suyumuzu doğal olarak kendimiz hazırlıyoruz. Öğrencilerimize sağlıklı bir şekilde beslenme kültürü kazandırmayı hedefliyoruz. Ödemiş konum olarak çok şanslı bir coğrafyaya sahip. Bizde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Sütün zeytinyağının patatesin en bol olduğu ilçemizde yöresel ürünler kullanarak hem öğrencilerimizin sağlığına hem de bölge ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz.'

Beslenme çalışımları kapsamında ekmeğin yapılışı ile ilgili olarak öğrenciler, Kök Ekmek Fabrikası'nı ziyaret ettiler.

Ekmeğin buğdaydan başlayarak fırın aşamasına varıncaya kadar yaşanan serüvenini dinleyen öğrenciler daha sonra Kök Ekmek Fabrikası işletme sahibi Fatih Kök'ten ekmeğin yapılışını öğrendiler. Öğrenciler de ekmeğin hazırlanmasın da kendi elleriyle yardımcı oldular.

İşletme sahibi Fatih Kök pişirilen ekmekleri öğrencilere ikram etti.

Okul Müdürü Altay şunları söyledi: 'Çocukların her gün sofralarında severek yedikleri ekmeğin aşmalarını uygulamalı olarak öğrencilerimize göstermek istedik. Birçok öğrencimiz ekmeği marketten alınan hazır bir ürün olarak biliyordu. Buğdaydan başlayarak ekmeğin oluşumunda birçok kişinin emeğini ve alın terini de görmüş oldular. Ekmeğimizi israf etmemeleri konusunda bilince ulaştılar. İlgi ve alakalarından dolayı Kök Ekmek Fabrikası işletme sahibi Fatih Kök'e ve fırın çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.'

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme