ÖĞRENCİLERDE TEOG HEYECANI BAŞLADI

İÇEL: &ldquoÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM, ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM&rdquo TEOG sınavına girecek olan ortaokul son sınıf öğrencilerinde sınav...

İÇEL: 'ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM, ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM'

TEOG sınavına girecek olan ortaokul son sınıf öğrencilerinde sınav heyecanı başladı.

Orta öğretime geçiş noktasında önemli olan TEOG sınavlarında Ödemiş başarı sıralamasında İzmir'in 30 ilçesinde 12.sırada yer alırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, TEOG ve 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

2014 yılından bu yana okullarda açtıkları destekleme ve yetiştirme kurslarıyla birlikte Ödemiş'in başarısını yukarı sıralara çektiklerini söyleyen İçel, aynı kararlılıkla çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

 

'TEOG'UN İKİNCİ TURU, NİSAN'DA'

İçel şunları ifade etti: 'Ortaokul son sınıf öğrencilerimiz bugün ve yarın TEOG sınavlarına girecek. İkinci dönemde de 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde TEOG ikinci sınavlarına girecekler. Bu sınavlar orta öğretime geçiş noktasında öğrencilerimizi yakından ilgilendiriyor. Öğrencilerimiz TEOG sınavlarını bir ders sınavı gibi düşünsünler ama önemsesinler.

 

'2014'TEN BU YANA DESTEKLEME KURSLARIMIZ VAR'

Biz göreve geldiğimiz günden bu yana, 2014 Eylül ayından itibaren ilçemiz genelinde okullarımızda açmış olduğumuz destekleme ve yetiştirme kurslarımızla tüm öğrencilerimizi sınavlarımıza hazırlıyoruz. Değerli okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile ilçemizin TEOG başarısı üst seviyelere çıkmıştır. Bakanlığımızın istatistikî verilerine göre bu anlamda İzmir'in 30 ilçesi arasında Ödemiş 12.sırada yer aldı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde bulunan resmi, özel tüm ortaokullarımızda ilçe yerelinde birinci deneme sınavımızı da gerçekleştirdik. Yaptığımız sınav sonrasında da olumlu yönde doneler aldık.'

Öğrencilere bilgiler veren Murat İçel şöyle devam etti: 'Sekizinci sınıf öğrencilerimiz bu sınava giriyor ve her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Sadece öğretmenlerimizin yerlerinde değişiklik yapıyoruz. Bugün ve yarın yapılacak olan sınavlarımız sabah 09.00 ile 12.00 arasında gerçekleştirilecektir. Bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi konularından, yarın ise Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil konularından sınavlar yapılacak.

 

'BU SINAVDA YANLIŞ DOĞRUYU ETKİLEMİYOR'

Bu sınavda yanlış doğruyu etkilemiyor, o yüzden tüm sorulara cevap versinler. Sınavlarda görev alan öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum. Öğrencilerimizi de üstün başarılar diliyorum.'

 

'TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNLERİNİ KUTLUYORUM'

Yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili de kısaca değerlendirme yapan İçel, 'Öncelikle 24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum ve başarılar diliyorum. Bizler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın kendi değerlerine, örf ve adetlerine, sosyal ve kültürel, milli ve manevi değerlerine bağlı, niçin ve ne olduğunu bilen, ülkenin geleceğinin şekillenmesinde kendisinin de bir harç, bir tuğla olduğu bilinciyle yetiştirme ümidindeyiz.

Emekliye ayrılan değerli öğretmenlerimizi bundan sonraki hayatlarında mutluluk ve sağlık diliyorum. Yeni göre başlayan adaylıkları kalkarak ant içecek olan meslektaşlarımızı da verimli bir eğitim dönemi diliyorum.'

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme