Öğrenciler çilek yetiştiriciliğine başladı

Tarım kütürünü öğrencilere aşılamaya çalışan Muğla Köyceyiz Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenciler...

Tarım kütürünü öğrencilere aşılamaya çalışan Muğla Köyceyiz Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenciler ve öğretmenler eşliğinde bir projeye imza attı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri İş Birliği Protokolü' Köyceğiz'de hayata geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan çalışmalarla, okulun 4 dönümlük tarım arazisi çilek yetiştiriciliği için uygun hale getirilerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleriyle hibe edilen 15 bin Rubygem çilek, 4 bine yakın adaçayı ve 1800 kekik fidesi öğrencilerin eliyle toprakla buluştu.

HEM ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYORLAR

Çalışmaların her aşamasında Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanlarının desteğiyle   toprakla haşır neşir olan 25 öğrenci bu proje sayesinde hem öğreniyor hem de meyve, sebze üreticiliğini öğreniyor.   (K.C- İHA)

Bakmadan Geçme