Ödemiş’te Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla polisler zeybek oynadı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Hükümet Meydanındaki törende...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanındaki törende İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge günün anlam ve önemi belirten konuşmasında, 'Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı günü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.

1845 yılından bu yana şanla şerefle yazdığı 176 yıllık bir geçmişi geride bırakmış olan teşkilatımız 177. Yıl dönümüne girerken. Her türlü asayişe müessir olaylara, bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele, trafik terörü ile dimdik ayakta ve yılmadan mücadele etmiş ve halen ediyor olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Sevgili meslektaşlarım görevinizi yaparken Anayasa ve Yasalar ile Devletin Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyetin temel ilkelerini, kamu düzenini ve genel güvenliği, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli olduğunuzu unutmayınız. Vatandaşlarımıza daima güler yüzlü, sevecen, yardımsever ve hoşgörülü olunuz.

Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak, bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarına rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz  ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, başarılar ve mutluluklar dilerim'.

Törene Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ve gaziler de katıldı.

Kutlamalar kapsamında polisler zeybek oynadı, ardından polis araçları ilçede siren çalarak tur attı.

Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme