ÖDEMİŞ’TE TOPLAM 60 GİRİŞİMCİ KOSGEB’TEN SERTİFİKALARINI ALDI

 Kerem Karamanlıoğlu – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından uygulanan...

 Kerem Karamanlıoğlu – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından uygulanan 70 saatlik eğitim ve Kosgeb'in girişimcilik desteğini hak kazanan 30 kişi sertifikalarını aldı.

Kosgeb İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Ödemiş Ticaret Odası'nın katkıları ile Ödemiş'te ikincisi açılan kursa hak kazanan 30 Ödemişli girişimci eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifikalarını almaya hak kazandı.

Ödemiş Ticaret Odası konferans salonunda yapılan sertifika törenine KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı lim Korkmaz ve girişimciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Kasım Sevin, 'Ödemiş'te ikincisi düzenlenen Kosgeb kurslarının da sonuna gelindi. 30 arkadaşımız girişimcilik hibesi ve desteği almak için mücadelesinin sonuna geldi. Her girişimci arkadaşım inanıyorum ki Ödemişimize bölgemize güzel yatırımlar yapacaklar kendilerine ve işveren olarak başka vatandaşlarımıza istihdam sağlayacaklarına inanıyorum başarılar diliyorum' dedi.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkez Müdürü Mustafa Çanakçı ise, 'Ödemiş'te ikincisini düzenlediğimiz Kosgeb kursumuzun da sonuna geldik. Birinci ve ikinci kurslarımıza eğitimlerimize katılan toplam 60 girişimcimiz sertifikalarını aldılar. Her girişimcimiz projeleri, işletmeleri doğrultusunda KOSGEB'ten hibe ve destek almaya hak kazanmıştır. Kosgeb olarak bizler metropol merkezlerinden çok Ödemiş gibi Kiraz gibi ilçelerde bu işi önemsiyoruz. Toplumumuzun %50 si kadınlardan %25'de gençlerden oluşuyor. Ülkemizin ve İzmir'in en büyük sıkıntısı işsizlik bu kurslar ve verilen hibelerle geri ödemeli desteklerle istihdam alanları açılacaktır. Kadınlarımızın ve gençlerimizin kendi işlerini kurması gerekiyor. Bu anlamda hem kendilerini hem de yanlarında çalıştıracak olanları istihdam edecektir. Ödemiş'te kurslara katılan kosgeb'ten hak kazanan işletmelerini kuran arkadaşlarımıza bol kazançlar diliyoruz. Yeni kuracak olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz' dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin soruları cevaplandırıldı. Ardından ikinci grup sertifika alan 30 girişimcinin sertifikaları verildi.   

Bakmadan Geçme