Ödemiş'te sadece 6 kişinin yaşadığı köyde tarihi cami ilgi bekliyor

Ödemiş'te,  sadece 6 kişinin yaşadığı Tarihi Lübbey Mahallesinde, Aydınoğlu Beyliği dönemlerinde yapılmış tarihi Lübbey Cami restorasyon...

Ödemiş'te,  sadece 6 kişinin yaşadığı Tarihi Lübbey Mahallesinde, Aydınoğlu Beyliği dönemlerinde yapılmış tarihi Lübbey Cami restorasyon bekliyor.

Ahşap, tahta ve taşlar kullanılarak yapılan çok sayılı camiler arasında bulunan Lübbey Cami içinde ve dışında oluşan yarıklar nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Köyün esnaflarından Muzaffer Coşut yaptığı açıklamada 'Aydınoğlu beyliği dönemlerinden gelen tarihi Cami'nin şu anda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek şöyle konuştu;

' Köyümüzde, farklı mimari özelliğe sahip camimiz belki önümüzdeki kışı bile geçiremeyecek kadar çok zor durumda, gerekli mercilere başvurarak Cami'nin restorasyon yapılmasını talep ettik.

Ayrıca Cami'nin ibadete açılmasını ve Tarihi Birgi'de bulunan Aydınoğlu Camii gibi köyümüze dışardan gelenlerinde ziyaret etmesini bekliyoruz. Köyümüze bu yönde inanç turizmi hareketliliğinin yaşanacağına inanıyoruz.'  İfadelerinde bulundu.

Ödemiş Lübbey Cami

Caminin minaresi yok, ahşaptan inşa edilmiş, Caminin içine dış kapıdan girince küçük bir hol var ve camiye ahşap oyma işlemeli başka bir kapıdan giriliyor. Caminin duvarları kalem işçilikleri ile süslenmiş, değişik çiçek motifleri, yazılar çeşitli resimler yapılmış. Güzel bir görüntüsü var. Caminin tavanı düz ve ahşap kaplamalı. Sermahfil kısmı da ahşaptan yapılmış, caminin içinden ahşap bir merdivenle yukarı çıkılıyor. Camide kubbe yok. Bu Caminin de 1300'lü tarihlerinden kaldığı söylenilmektedir.

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme