ÖDEMİŞTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KÜLTÜR MERKEZİNDE KUTLANDI

İÇEL: &ldquoATATÜRK, KUTSAL MESLEĞİN ÖNEMİNİ HER FIRSATTA VURGULAMIŞTIR&rdquo 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi...

İÇEL: 'ATATÜRK, KUTSAL MESLEĞİN ÖNEMİNİ HER FIRSATTA VURGULAMIŞTIR'

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş'te de törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü'nün Ödemiş'teki ilk kutlama adresi Hükümet Meydanı oldu. Saat 10.00'da başlayan programda ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel öğretmenler adına hazırlanan çelengi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anıtına sundu.

Program daha sonra Ödemiş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü sorumluluğunda Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti. Programa Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Hasan Gürgen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan programda genç öğretmenler adına konuşmayı Mehmet Gümüş, emekli öğretmenler adına Zafer İlkokulu sınıf öğretmeni Levent Ekizler yaptı.

Ekizler, 'Öğretmelik samimiyet, vicdan ve sorumluluk isteyen bir meslektir. Öğretmelik ülkelerin geleceğine yön veren, geleceğe yön verirken geçmişi başarılı şekilde aktaran bir meslektir. Öğretmelik fedakrlıkla yoğrulmuş gönül işçiliğidir. Öğretmenlik yeri geldiğinde bir köyde, yeri geldiğinde bir mezrada, yeri geldiğinde ülkenin en ucra köşesinde sorumlulukla fidanlar yetiştirmektir. Öğretmenlik yön gösteren, yol açan, doğruya sevk eden, toplumda örnek kişilerin mesleğidir. Öğretmenlik maaşları ile ekonomik olarak tartışma konusu olmadıkça hep kutsal bir meslek olarak kalacaktır. Günümüzde eğitim teknolojileri ve sistemleri sıkça değişmektedir. Kara tahtadan akıllı tahtalara, kitaplardan, tabletlere geçilen süreçte asıl olan ve değişmeyen öğretmenlerdir. Halk böyle iken öğretmenlerin şartlarının değişime uğramaması düşündürücüdür.

 

'ÖĞRETMENLER, SEÇİM VE ÖĞRETMENLER GÜNÜ HARİCİNDE PEK HATIRLANMAMAKTADIR'

Öğretmenler ülkemizde seçim günleri ve öğretmenler günü haricinde pek hatırlanmayan bir meslek grubudur. Medya organlarındaki öğretmeni tarafından şiddete maruz kalan öğrenci, öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmen, ayda sadece 15 saat çalışan öğretmenler başlıklı haberler öğretmenlik mesleğinin prestijini olumsuz yönde etkilemektedir. Biz öğretmenler biliyoruz ki yapmış olduğumu ve böylelikle toplumun ve ülkenin bizden beklentileri oldukça önemlidir. Öğretmenin işi sadece okulda mesai saati içinde bitmez. Öğretmenlik mesleği mesai saatlerine ve meknlara sıkıştırılamaz. Yaşadığımız sürece öğrencilerimizi ve böylelikle ülkemizi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için yalnız okulda değil mahallede, sokakta, yolda eğitime devam edeceğiz. Günümüz kutlu olsun' dedi.

 

'ATATÜRK ÖĞRTMENLİK MESLEĞİNİ ÜLKEMİZİN EN SAYGIN MESLEĞİ HALİNE GETİRMİŞTİR'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ise şunları ifade etti: 'Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını verildiği ve doğumunun 100.yıl dönümünden itibaren öğretmenler günü olarak kutladığımız böylesine anlamlı olan bu günde öğretmenlere duyulan sevgi, şükran ve minnet duygularını bir kez daha ifade etme imknı bulmanın mutluğunu yaşıyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk de konuşmamın başında belirttiğim gibi vecizesi ve diğer sözleri ile bu kutsal mesleğin önemini her fırsatta vurgulamış ve milletin verdiği Başöğretmen unvanı diğer bütün niteliklerin üzerinde görmüş, öğretmenlik mesleğini ülkemizin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri haline getirmiştir. Bunun yanı sıra öğretmenlerin hayatının ve geleceğin şekillendirilmesinde, ülkenin kalkınmasındaki rollerini de önemle vurgulamıştır. Net bir tabirle insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik, önemini ve saygınlığını hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bir başkasının hayatını zenginleştirmek, kendinden bir şeyler vermek, insanı her zaman mutlu eder.

Çocuklarımıza göstereceğimiz her yeni şey, onun dünyaya ve hayata bakış açısını geliştirecektir. Öğretmenin sahip olduğu erdemli tutumlar, çocuklarımızın da gelecekte sahip olacağı tutum ve davranışları büyük oranda etkiler zira biz eğitimcilerin hareket ve davranışları, söz ve nasihatlerinden daha etkilidir.

Milletimizin geleceğinin aydınlatılmasında Türk Milli Eğitimine feragat ve fedakrlıkla uzun yıllar hizmet vererek ebediyete intikal eden, insanımıza eğitim ve bilim hizmeti götürme uğrunda şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, emekliye ayrılan büyüklerimize sağlıklı huzur ve mutluluk dolu uzun ömürler temenni ediyorum. Öğretmenlik mesleğini seçerek aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza, yürüyecekleri bu kutsal, uzun soluklu yolda üstün başarılar diliyorum'

Konuşmaların ardından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Leyla Atabay 'Öğretmenim' isimli şiirini okudu. Şiirin ardından oratoryo ve mini müzik konseri yapıldı. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan oratoryo gösterilerini sundu. 50. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Cem Aslan ve öğrencilerinden oluşan müzik grubu popüler şarkılar seslendirerek alkış topladı.

 

EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLER BELGELERİNİ ALDI, YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Program emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam etti. Kaymakam Celil Ateşoğlu emekli olan öğretmenlere şeref belgelerini vererek huzurlu, sağlıklı emeklilik dönemi diledi. Emekli olan öğretmenlere belgelerinin verilmesinin ardından adaylığı kalkan öğretmenler de yemin törenlerini gerçekleştirdi. Dev Türk bayrağı çevresinde bir araya gelen öğretmenler yemin etti.

Program son olarak 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile sürdü. Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Hasan Gürgen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

 

BELEDİYE VE EMNİYET'TEN, ÖĞRETMENLERE ÇİÇEK

Öğretmenler gününde Ödemiş Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği de öğretmenlere çiçek dağıttı.

TDP Polis Memuru Mehmet Kabakoz, 'Değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız. Toplum Destekli Polisler olarak devamlı öğretmenlerimiz ile çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin güzel yerlerde olmaları için uğraşıyoruz. Bize her zaman desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz. Sadece 24 Kasım günü değil yılın tamamında biz öğretmenlerimizin her zaman yanındayız.

Öğretmenlerimizin bizim için ne kadar değerli olduklarını onlarla okullarına yaptığımız her ziyarette onlarla birlikte olarak ve çocuklarımız için neler yapabileceğimizi tartışarak kendilerine her zaman belirtiyoruz. Bize desteklerinden dolayı ve eğitimlerinden dolayı öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz.´ dedi.

 

KURSİYERLERDEN RESİM SERGİSİ

Öte yandan Ödemiş Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürüten resim kursu öğrencileri, öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında sergi açtı. Kültür Merkezi girişinde açılan sergide kursiyerlerin yapmış olduğu yağlı boya tablolar yer alıyor. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme