Ödemiş'te Minyatür Tezhip Sergisi açıldı

Ödemiş'te müzede, 23 eserden oluşan Minyatür Tezhip Sergisi törenle açıldı. Serginin açılışı öncesinde konuşan Müze Müdürü...

Ödemiş'te müzede, 23 eserden oluşan Minyatür Tezhip Sergisi törenle açıldı. Serginin açılışı öncesinde konuşan Müze Müdürü Feride Kat ' Burada Minyatür Tezhip eserlerin bulunduğu sergimizin açılışındayız. Sergideki eserleri hazırlayan Sevilay Kart'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz' dedi.

Minyatür, tezhip, ebru, çini gibi 23 eserin bulunduğunu belirten Geleneksel Türk Sanatlarını sergide buluşturan Sevilay Kart, 'Ödemiş Müzesi'nde çalışıyorum. Geleneksel Türk El Sanatları mezunuyum 2000 yılından bu yana sanatla uğraşıyorum. Minyatür, tezhip, ebru, çini, ahşap boyama, kalem işi gibi çalışmalarım var. Daha önce Halk Eğitim'de ebru öğreticiliği yaptım, karma sergilere katıldım ama ilk kişisel sergimi burada açtım o yüzden bu serginin benim için önemi çok büyük. Sergimizde tezhip minyatür ağırlıklı çalışmalarım var, ahşap oyma çalışmamız var. Tensiplerimizde gerçek altın süslemeler kullandım. Geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasını istiyorum. Bu sanatlar unutulmasın' ifadelerini kullandı.

Ödemişli Ressam Mustafa Ali Kasap da açılışa katıldı. Sergi ile ilgili konuşan Kasap yaptığı açıklamada 'İnsanlardaki sabrı anlatıyor. Renklerin buluştuğu hatta çok ince işçiliği ve altın tozunun da kullanıldığını gördük. İslam sanatlarında hepsi de aslında var' dedi.

Yapılan açılış sonrası sergide yer alan eserler konuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Sergi 6 gün boyunca ziyaretçiler tarafından açık olacak.

Seher Göçen

Bakmadan Geçme