ÖDEMİŞ’TE İŞKUR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 Ödemiş Ticaret Odası ve İzmir Çalışma Ve İş Kurumu (İŞKUR) Torbalı Hizmet Merkezi  İşbirliğiyle Ödemiş Ticaret...

 Ödemiş Ticaret Odası ve İzmir Çalışma Ve İş Kurumu (İŞKUR) Torbalı Hizmet Merkezi  İşbirliğiyle Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonunda, İŞKUR'un işveren ve iş arayanlara yönelik çalışmaları, İŞKUR kursları ve işbaşı eğitim faaliyetleri, 6111 sayılı teşvik kanunu konuları hakkında bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya İŞKUR'dan konuşmacı olarak İş ve Meslek Danışmanı Mustafa Bal, Eğitim ve Kurslar Servisi VHKİ Hakan Çökerek, eğitim ve kurslar servisi büro memuru Can Tankuş katıldı. 

Toplantıya katılanlara İşbaşı Eğitim Programı çerçevesinde İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin meslek edinmeleri, teorik eğitim aldıkları mesleklerde uygulama görmesi, çalışma ortamına uyumun sağlanması anlatıldı. Bu eğitimlere katılma şartları olarak İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin 1. veya 2. dereceden hısmı olmamak, programdan önce işyerinde sigortalı ya da kayıt dışı olmamak, başvurudan 6 ay öncesine kadar bu meslekte çalışmamış olmak gerekmektedir. Ayrıca programa katılanlara günlük 25TL. cep harçlığı verildiği bildirildi.

Yasaya göre, işverenin yetişmiş işgücü ihtiyacını kendi belirlediği şartlara sahip işsizler arasından seçtiği bu sistemde kurs bitiminde kursiyerlerin istihdam edilmesi halinde kursiyerlerin özelliklerine göre 24-42 ay süresince kişiye ait SGK primlerinin işverene düşen payı işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Kasım Sevin, 'Artan nüfusun sonuçları arasında yer alan işsizliğin ve işveren için nitelikli, meslek üzerine eğitim almış kişilerle çalışmasına olanak tanıyan bu sistem potansiyel bir çözümdür. Sanayi bölgelerinde uygulanan bu sistem birçok kişinin iş bulmasına imkn tanımıştır' dedi.

Bakmadan Geçme