ÖDEMİŞTE FİDAN HAREKETLİLİĞİ MERKEZE TAŞINDI

BÜYÜKŞEHİR ZEYTİNDEN SONRA MEYVE FİDANI DA DAĞITACAK İzmir Büyükşehir Belediyesinin &ldquoFidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için...

BÜYÜKŞEHİR ZEYTİNDEN SONRA MEYVE FİDANI DA DAĞITACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 'Fidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için zaman kaybetme' sloganı ile Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde zeytin fidanı dağıtımı devam ediyor.

Köy iken mahalleye dönüşen mahallelerde yapılan dağıtımın ardından sıra Ödemiş'in merkez mahallelerine geldi. daha sonra Ödemiş'in merkez mahallelerinde dağıtımı yapıldı. Zeytin fidanı dağıtımının tamamlanması ile birlikte önümüzdeki günlerde de incir, kestane, badem gibi meyve fidanlarının dağıtımının yapılacağı bildirildi.

 

'BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahalle Muhtarı Nihat Savuran, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Koordinatörü Cumhur Şener'in fidan dağıtımı ile ilgili bizlere bilgi vermesinden sonra bizlerde vatandaşlarımız ile paylaşarak gelen talepleri listeledik ve yetkililere gönderdik. Bugün fidanlarımız geldi muhtarlığımızın önünde dağıtımlarını yapıyoruz. Vatandaşımız bu projede çok mutlu oldu. Bugüne kadar yer var ama fidan yoktu ya da herhangi bir teşvik yoktu. O yüzden üreticimizin, köylümüzün yüzü bir nebze güldü. Ödemiş'in merkezdeki tüm muhtarlıklarında dağıtımlar devam etti. Mahallem ve üreticilerimiz adına emeği geçen herkese İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na ve ekiplerine teşekkür ediyorum' dedi.

 

'BU PROJE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ'

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Recep Yeşiltaş da, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri ile bizlere hizmetlerini sürdürüyor. Bugünde fidan dağıtımımız yapılıyor. Fidan projesi vatandaşımızın yüzünü güldürdü. Önemli konular arasında yer alan trafik lambalarımız da yapıldı ve faaliyet gösteriyor. Zeytin fidanlarımızın sahibi olan vatandaşlarımıza gün boyu fidanlarımızı dağıttık. Özverili çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na ve ekiplerine mahalle halkım ve üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

 

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MEYVE FİDANLARININ DAĞITIMI YAPILACAK'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Merkezi Müdürü Cumhur Şener şunları ifade etti: 'İzmir Büyükşehir Belediyemizin 'Fidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için zaman kaybetme' sloganı ile başlattığı fidan dağıtımımız sürüyor. Önce köyden mahalleye dönen mahallelerimizde dağıtımlar yaptık.

Şimdi de ilçemizin merkez mahallelerinde dağıtımlarımızı sürdürüyoruz. Zeytin fidanı dağıtımımız sona eriyor önümüzdeki günlerde vatandaşımızın talep ettiği incir, badem, kestane gibi meyve fidanlarımızın dağıtımı başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz her türdeki fidanlarımızı da Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden elde ediyor. Hem yöremizdeki kooperatifimiz gelir elde etmiş oluyor hem de yöremizin insanı bu projeden yararlanıyor. Zeytin fidanlarını alan vatandaşlarımıza da hayırlı olsun bereketli günler diliyoruz'

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme