ÖDEMİŞ’TE -ENGELSİZ ORKESTRASI  KURULDU

 ORKESTRA, &ldquoÖDEMİŞ&rsquoTE VE KİRAZ&rsquoDA KONSERE HAZIRLANIYOR&rdquo Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Zafer Mahallesi 1320 Sokakta uzun zamandır...

 ORKESTRA, 'ÖDEMİŞ'TE VE KİRAZ'DA KONSERE HAZIRLANIYOR'

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Zafer Mahallesi 1320 Sokakta uzun zamandır eğitim veren Birgi Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşan 8 kişilik 'Engelsiz Orkestrası' Ödemiş'te bir ilke imza attı.

180 öğrencisi ve tecrübeli öğretmen kadrosu ile zihinsel ve bedensel öğrencilere doludizgin eğitimlerini vermeye devam eden yaptıkları sosyal projelerle de öğrencilere geleceğe daha iyi hazırlamayı amaçlayan Birgi Efe Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Ödemiş'te bir ilke imza atarak ritim atölyesini oluşturdu.

Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni Selin Tekin öncülüğünde çalışmalarına başlayan ritim atölyesinde 6 okul öğrenci ile gitarist Ferit Avcı birlikteliğinde 'Engelsiz Orkestrası' kuruldu.

Yaklaşık 1 aydır çalışmalarını sürdüren Ödemiş'in ilk Engelsiz Orkestrasında yan flütte sınıf öğretmeni Selin Tekin, gitarda Ferit Avcı ve ritim peküsyonda İbrahim Uşaklı, Gamze Öztürk, Fatma Turan, Mert Çetin, Yeliz Çam ve Ayşegül Bakırlı yer alıyor.

Ritim Atölyesi ve Engelsiz Orkestra hakkında bilgi veren Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Selin Tekin bu atölye sayesinde öğrencilerinin müzik ve enstrüman çalma ile ilgili yeteneklerinin ortaya çıktığını belirtti.

'ÖĞRENCİLERİMİZ BİR YETENEKLERİNİ DAHA ORTAYA ÇIKARDI'

Tekin şunları söyledi: 'Merkezimiz bünyesinde kurduğumuz ritim atölyemizde öğrencilerimiz ile birlikte çalışmaya bundan bir süre önce başladık. Birçok öğrencilerimiz ile değişik müzik dallarında ve değişik enstrümanlarla derslerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin içinden 6 öğrencimizin bu işi daha yakın olduklarını tespit ettik. 6 öğrencimiz pop, rock ve diğer müzik dallarında çok iyi uyum sağlayarak peküvasyon dediğimiz ritim sanatını çok iyi yapıyor. Eğitimci Gitarist arkadaşımız Ferit Avcı'nın katılımı ile benimde çaldığım yan flütle öğrencilerimiz ile birlikte müzikleri birlikte yapmaya çalmaya başladık. Yaptığımız bu iş sayesinde öğrencilerimiz bir yeteneklerini daha ortaya çıkarmış oldular. Aynı zamanda grup halinde bir iş yapmayı da öğrenmiş oluyorlar. Bu grupta yer alan öğrencilerimiz diğer öğrencilere de cesaretlendirme anlamında büyük adımlar atmış oluyor. Kısacası ritim atölyesinde öğrencilerimiz kendilerini farklı bir eğitim dalında da buldu. 'Engelsiz Orkestrası' ben Ferit Avcı arkadaşımız ve öğrencilerimizden oluşmakta.

'ÖDEMİŞ'TE İLK OLMANIN HAKLI GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'

Ödemiş'te ilk olmanın da haklı gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Orkestramız şimdi de 16 Mayıs tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Engelliler haftasında ve Ödemiş'e komşu ilçe Kiraz'da konser verecektir. Orkestramız şimdi de konserlere de hazırlık yapıyor. 16 Mayıs'ta Ödemişlileri daha sonra Kirazlıları konserimize ve yapılacak olan çeşitli etkinliklere bekliyoruz' 

Bakmadan Geçme