ÖDEMİŞ’TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ ASKER EĞLENCESİ İLE BAŞLADI

 Haber Merkezi – Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği&rsquonin Engelliler Haftası etkinlikleri...

 Haber Merkezi – Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği'nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında önceki akşam asker eğlencesi düzenlendi.

Her yıl Engelliler Haftası'nda düzenlenen askerlik uygulamasına katılacak engelli bireylerin büyük heyecan yaşadığı gözlenirken, organizasyona Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi ve Düğün Salonu ev sahipliği yaptı. Ödemiş protokolünün ilgi göstermediği geceye AK Parti Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Karabıyık ve dernek yöneticileri ile engelli bireylerin aileleri katıldı.

6 ay önce kurulmasına rağmen yoğun faaliyetleriyle dikkatleri çeken Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği'nin başkanı Serpil Aksoy Baştürk yaptığı konuşmada, dernek faaliyetleri ve Engelliler Haftası hakkında bilgi verirken bundan sonra yapmak istedikleri projeleri anlatıp halen bir dernek binasının olmamasından yakındı.

Baştürk, zihinsel engelli bireylere yönelik 'Akülü araç kullanamaz' raporunun kendilerin üzdüğünü ifade ederek, refakatçi kullanım özelliği olan akülü araçların hayat kolaylaştırması yönünde dernek yönetimi olarak bu konuya ağırlık verip ihtiyaç sahiplerine mümkün olduğunca destek sağlayacaklarını vurguladı. Baştürk, dernek çalışmalarına destek verenlere de teşekkür etti.

Gecede ayrıca bir adet özellikli manuel sandalye ile 2 adet akülü sandalye hediye edildi. Dernek Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, akülü aracı derneğe bağışlayan hayırsever Necla Saygı'yı sahneye çağırarak, Fadime Özdağ'a teslim etmesini istedi. 18 yaşındaki dedensel engelli oğlu için akülü aracı teslim alan Fadime Özdağ'ın konuşması salonda duygu dolu anlara yol açtı. Gece müzikli eğlence ve ikramlarla devam etti.

Bakmadan Geçme