Ödemiş'te cinsel istismar olayının davası Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor

Ödemiş'te Ş.M adlı yüzde 50 engelli çocuğa cinsel istismar 'da bulunulduğu iddia edilen olayın davası Ödemiş...

Ödemiş'te Ş.M adlı yüzde 50 engelli çocuğa cinsel istismar 'da bulunulduğu iddia edilen olayın davası Ödemiş Adliyesinde Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Yaşanan olayla ilgili olarak duruşmada adli kontrollü, toplam 8 sanığın yargılanmasına başlanırken, görülen ilk davada 2 sanık bazı sağlık sorunlarını öne sürerek duruşmaya katılmadı.

Duruşma 17 Ekim 2022 tarihine ertelendi

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinsel istismar olayında mağdur tarafın avukatı Elif Büşra Berber yapılan duruşma sonrası yaptığı açıklamada, ' Cinsel istismar olayının ilk duruşması görüldü. Sanıklardan 2 kişi bir takım sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

8 tane sanık yargılanıyor.6 tane sanığın beyanı alındı.  Duruşmada sanıklar cinsel istismar da bulunmadığını söylüyorlar.

Ancak bu beyanlar tutarsız, çünkü bizim müvekkilimiz mağdur durumdadır. Çocuğa, olay Psikolog eşliğinde sorulduğunda, aniden sorulduğunda, avukatlar tarafından sorduğunda bütün beyanlarını ilk verdiği gibi verdi.

Çocuk her şeyi ayrıntısıyla hatırlıyor, anlatıyor, utanıyor ve korkuyor. Bizler, çocuğa her zaman yanında olacağımızı ve vasisinin de yine aynı şekilde yanında olacağını söylemesiyle duruşmada rahat konuştu. Bu duruşmada tutuklama çıkmadı. Ancak tanıkların tamamı dinlendikten sonra sanıkların tutuklu yargılanmasını istiyoruz. İddia makamı da tutuklanmalarını talep etti. Bir sonraki yargılama sonunda sanıkların cezalarının alt sınırdan uzaklaştırılarak verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir çocuk, hiçbir kadın, hiçbir mağdur yalnız yürümeyecek' dedi.

Özcan ÇETİN

 

 

Bakmadan Geçme