ÖDEMİŞ’TE BİR TÖRENDE İKİ SEVİNÇ

 Keskin direksiyona geçti, Kocaoğlu açılışı yaptı  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi&rsquonin ortak hizmet projesi kapsamında...

 Keskin direksiyona geçti,

Kocaoğlu açılışı yaptı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Ovakent yolundaki Yeni Otogar törenle açıldı. Aynı törende daha önce yine Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen Yeni Hal Tesisi'nin de 2. etabının temeli atıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oy oranlarının %60'ların üzerine çıkacağını söyledi.

KAPTAN ŞOFÖR BEKİR KESKİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törenin yapıldığı yeni otogara Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in kullandığı otobüsle gelirken, Ödemişliler tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Törene CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Alaattin Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, belde belediye başkanları, CHP'nin belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Arıkbaşı Halk Dansları Topluluğu, Kafkas gösterisi sergiledi.

Ardından açılış konuşmasını yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kocaoğlu'na şükranlarını sunarak, 'Henüz Büyükşehir yasasının tüm maddelerinin uygulanmadığı bir süreçte, İzmir Büyükşehir Belediyemiz, İzmir'in tüm ilçe, belde ve köylerinde olduğu gibi, Ödemiş ve çevresinde de birçok hizmet ve yatırımlara destek verdi.

Ödemiş Belediyesi olarak hazırladığımız 'Toptancı Hal Tesisleri', 'Et Entegre Tesisi' ve 'Yeni Otogar' gibi yöre ekonomisine katkı sağlayacak üç büyük tesisimiz, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yapılarak, hizmete sunulmaktadır. Bahçe üretim yolları asfaltlanması başlı başına tarımsal üretime destektir' dedi.

KÜÇÜK MENDERES BÖLGESİNE 361 MİLYON LİRA YATIRIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, 10 yıl önce kendilerine bağlanan ilçelerde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti: 'Yerelde kalkınma cümlesiyle başlattığımız süreci sürdürmeye devam edeceğiz. 10 yıl önceki İzmir'e, Ödemiş'e, Bayındır'a Selçuk'a baktığınızda ne dediğimi saha iyi anlayacaksınız. Hafızalarınızı 10 yıl öncesine götürün. Küçük Menderes'teki değişimi ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan tarımda, kırsal da kalkınma hamlesini düşünün. Yapılan yolları, sosyal tesisleri düşünün. Torbalı'da yapılan kültür tesisi Türkiye'nin hiçbir ilçesinde yok. Çalışmalarımıza İzmirli hemşerilerimizden aldığımız güçle birlikte devam edeceğiz.'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yılda Küçük Menderes havzasına 361 milyon liralık yatırım yaptıklarını da belirterek, 'Bayındır'ın problemlerini bitirdik. Ödemiş'te şu aşamada yaptıklarımız ciddi bir yer tutuyor. Buyursunlar merkezi hükümet ne yapmış, gelsin anlatsın' dedi.

'HÜKÜMET ÜRETİM DEĞİL RANT POLİTİKASI İZLİYOR'

Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan ancak iş barışı ve üretim politikasıyla kurtulabileceğini belirten Kocaoğlu, 'Türkiye ihracat yapamıyor. Potansiyele rağmen üretemiyor. Hükümet politikası değil rant politikası izliyor. Bu iktidar 12 yılda ne yaptı? Enerji lisansı verdi, istediğine, istediği şekilde. Maden arama lisansı verdi. Özelleştirme ile kıymetleri arsaları sattı. Bunları da istediğine istediği şekilde yaptı. Yap-işlet-devret modeliyle 30 yıllık geleceğimizi sattı. Yalnızca bir şey yapıyorlar, o da bölünmüş yol. Yakında onu da yap-işlet-devret modeliyle yaparlar. Duyumum var; yakında otobanlar yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecekmiş. Devletin kendi yaptığı bölünmüş yolun maliyetinin altına otoban inşa edilecek. Bölünmüş yol ihalelerinden Allah hepimizi korusun' dedi.

'OYUMUZ %60'LARA YÜKSELECEK'

Konuşmasında AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a da yüklenen Kocaoğlu, 'İzmir'de 7070 proje yaptık demişler. Baktık havadan biz 10 tanesini bile göremedik. Büyükşehir Belediyemiz bütçesinin %37'sini yatırıma harcıyor, hükümet ise %11'ini yatırıma ayırabiliyor. Bütçe yönetmek böyle bir şeydir. Biz hiçbir zaman 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz' demedik. Bu kaynağı nerden buluyorsunuz diye soruyorlar. Biz bir liralık işi ihale açıp, yarıştırarak 75-80 kuruşa yatptırıyoruz. Onlar 1 liralık işi 3 liraya ihale ediyorlar. Ben üç iş yaparken, onlar bir işi zor yapıyorlar. Hükümetin kredi notu 3B- iken, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kredi notu 2A+. Hükümetten daha düşük faizle borçlanıyoruz' dedi.

Anket manipülasyonunun söz konusu olduğunu söyleyen Kocaoğlu, 'Ankette yalancılığın sonu yok. 2009'daki seçimde AKP ile CHP'nin arasındaki puan farkı 6 dediler. Seçim sonucunda 26 puan fark çıktı. Şimdi de 4 puan fark var diyorlar. Hayır yok, iki katı fark var. CHP, 30 Mart'ta %60'lara yükselecek, AKP ise %30'un altına düşecek. 30 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz. Ak koyun, kara koyun belli olacak' dedi.

'VALİ İKTİDAR PARTİSİNİN İL BAŞKANI GİBİ'

Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a yönelik eleştirilerini Ödemiş'te de sürdürdü. Kocaoğlu şunları söyledi: 'Bir İzmir Valisi var. Adayla açılışa katılıyor. Geceleri de tivit, mivit, çivitle uğraşıyor. Trafik sorununu çözmek valinin de görevidir. Vali iktidar partisinin il başkanı değildir. Vali tarafsız olmalıdır. Devleti temsil etmelidir. Herkese eşit mesafede durmazsa onun valiliği iktidarın fiilen il başkanlığıdır. Milletin malına el uzatmaya kalkma. İl Özel İdaresi'nin malı İzmir'de kalacak. Köyün malını köylü kullanmaya devam edecek'

İSMET KORKMAZ'A ÖZEL TEŞEKKÜR

CHP'den yeniden aday gösterilmeyen Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz'ın törene katılarak örnek bir CHP duruşu sergilediğini belirten Kocaoğlu, 'Aday gösterilirsin ya da gösterilmezsin. Görev her zaman vardır. Ben İsmet Korkmaz'a sonsuz teşekkür ediyorum. Herkese örnek olacak şekilde partiliğini gösterdi. Gün birlik günüdür.

İzmir'e gavur denilerek İzmir kazanılmaz. İzmir Adalet ve Kalkınma Partisi'ne muhtaçtır, Binali Yıldırım'a muhtaçtır diyerek İzmir'de seçim kazanılmaz. Burası köteksiz köy değil. Önce bizi sayacaksınız'

'ZALİMLERDEN HESAP SORMA SEÇİMİ'

Konuşması, 'İzmir Azizdir, Aziz kalacak' sloganlarıyla kesilen Kocaoğlu, 'Yandaş medya sürekli zarf atıyor. Gündem değişsin 17 Aralık'tan sonrası unutulsun diye yapıyorlar. Evinde 4,5 milyon dolar bulunan banka müdürü 57 günde serbest kaldı. Büyükşehir'in genel sekreteri 22 ay hapis yattı. Bu ne biçim adalet?  Bunun hesabını sormak zorundayız. Öyle bir hesap soralım ki; bir daha İzmir'in adını bile anamasınlar. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunu atan İzmir AKP iktidarından kurtuluşun da başlangıcı olacak. Bu seçim mazlumların seçimidir. Zalimlerden hesap sorma, mazlumları koruma seçimidir. Kime oy verirseniz verin, namuslu, haysiyetli, onur insanlara oy verin' dedi.

Kocaoğlu'nun büyük alkış alan konuşmasının ardından Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, Kocaoğlu ve Keskin'e plaket verdi.

PAZAR GEZİSİ, ENGELSİZ KAHVE ZİYARETİ

Daha sonra Toptancı Hal Tesisi'nin temelinin atılması için sahneye gelen başkanlar hep birlikte butona bastı. Temel atmanın ardından yeni otogarın açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından önce ikramlar yapıldı. Daha sonra Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler otogarda incelemelerde bulundu.

Törenin tamamlanmasının ardından Kocaoğlu ve Keskin, Ödemiş'te cumartesi pazarında vatandaşlarla buluştu. Pazarcılara hayırlı işler dileyen Kocaoğlu ve Keskin daha sonra Engelsiz Kahve'de engelli vatandaşlarla sohbet etti. Kocaoğlu ve beraberindekiler Çamlık Parkı'nda da vatandaşlarla bir araya geldi.

Başar Uçar / Kerem Karamanlıoğlu

 

Bakmadan Geçme