ÖDEMİŞ’TE 250 GR EKMEK 75 KURUŞ

 Kerem Karamanlıoğlu En temel gıda maddeleri arasında yer alan ekmeğe Ödemiş&rsquote dün itibarı ile 15 kuruş...

 Kerem Karamanlıoğlu

En temel gıda maddeleri arasında yer alan ekmeğe Ödemiş'te dün itibarı ile 15 kuruş zam geldi. Ödemiş'te pazartesi gününden itibaren 250 gram ekmeğin fiyatı 75 kuruş oldu.

Ödemiş'te fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı 6 yıldan bu yana yapılan zamların uygulanmadığını belirten ilgililer İzmir Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği tarife komisyonun almış olduğu karar ile ekmeğin fiyatının Ödemiş'te de 75 kuruştan satılacağını bildirdiler.

Konu ile ilgili olarak çalışma yapan Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri Odası Başkanlığı yeni ekmek tarifesi hazırlayarak fırıncılara dağıttı.

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri Odası Başkanı Sami Görgen, yapılan zamla ilgili olarak şunları söyledi: 'Ödemiş'te 250 gram ekmek uzun zamandır zam görmemişti. Daha önceki yıllarda küçük artışlar yapıldı ancak Ödemiş artışları uygulamadı. 6 seneden bu yana ekmeğimiz Ödemiş'te 50 kuruş ile 60 kuruş arasında satıldı. Tabi ki geçen süreç içerisinde un fiyatları, mazot fiyatları odun ya da elektrik fiyatları yüzde yüzün üstünde artış gösterdi. Girdilerin yükselmesi ile birlikte de fırıncı esnafımız mağdur olmaya başlamıştı. Oda olarak biz yaklaşık Ödemiş'te hizmet veren 25 fırıncımız ile mutabakat sağlamaya çalıştık. İzmir Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği tarife komisyonun almış olduğu karar ile Ödemiş'te uygulanmayan yeni tarife bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak. Bizde oda olarak resmi ekmek fiyat tarifelerini hazırladık ve fırıncı esnafımıza dağıttık. Ödemiş'te 250 gram ekmeğimiz bundan böyle 75 kuruştan satılacaktır. Üreticimize de tüketicimizi de hayırlı olsun herkese bol kazançlar diliyorum'

Fırıncı Mehmet Dumanlı da 'Ödemiş'te son 6 yıldır ekmek fiyatlarında artış göstermiyordu. Ödemiş'te fırıncılarımızın kendi arasında rekabet çekişmesinden dolayı fırıncılar olarak mağdur oluyorduk. 6 yıl içerisinde unun çuvalı 28 TL'den 62 TL'ye çıktı. Yüzde yüzden fazla zamlar geldi. Oda başkanımız Sami Görgen fırıncılarımızı aynı düşüncede bir araya getirdi. Böylece bizim de mağduriyetimiz ortadan kalktı. Ekmek bugün İzmir'de 90 kuruş ile 1 TL arasında. Ödemiş'te de gelen zamlar bugüne kadar uygulanmamıştı. 75 kuruştan satarak mağduriyetin ortadan kalkacağına inanıyorum. Sami başkanımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Fırıncı Nurettin Güler ise, 'Ekmeği üretmek için gerekli olan girdi fiyatlarımız çok yükselmişti. Aradaki fark uçuruma dönüşmüştü. Biz halkımız için üretime devam ettik. Ekmeğin 75 kuruştan satılacak olması bizleri sevindirdi. Emeğimizin karşılığını almayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere ve Başkan Sami Görgen'e teşekkür ediyoruz hayırlı uğurlu olsun' dedi. 

Bakmadan Geçme