Ödemiş'te 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı kapsamında Ödemiş Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende şanlı tarihin yıldönümünün heyecanı...

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı kapsamında Ödemiş Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende şanlı tarihin yıldönümünün heyecanı yaşandı.

Ödemiş'te Hükümet Meydanı'nda yapılan törene Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tugan Sarıca, Ödemiş Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Uyan, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Anavatan Ödemiş İlçe Başkanı İbrahim Ethem Canıdar, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı, İyi Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç, Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar Ateş ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ve kamu kurum daire amirleri katıldı.

Törende ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, protokol sırasına göre çelenklerin konulması yer aldı.

Günün anlam ve önemini anlatan Ödemiş 50. Yıl Ortaokulu öğretmenlerinden Erkan Yetiştiren konuşmasında, 'Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle 'Çanakkale Geçilmez!' sözünü yazdığımız 'Çanakkale Zaferi'mizin 107. yılını kutlamak üzere toplandık. Mustafa Kemal'in Türk Askerine 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum' dediği Çanakkale'de her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, zafer kazanarak dünya tarihine 'Çanakkale Geçilemez!' ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.

Ey Aziz şehit! Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa sen göğsünü siper ettiğin içindir. Düşmana, sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken övüncünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun. Aziz hatıran, gururla yd ediyoruz. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir. Çanakkale… Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır karşımızda güçlü sanayi ve teknolojinin beslenen benzeri görülmemiş bir gücün timsali olan ve kolay zaferler peşinde koşan düşman kuvvetleri vardı. Bu sebeple zamanın en güçlü deniz filosu oluşturulmuştu. Çanakkale, denizden geçilecek ve imparatorluğun tüm direnme gücü kırılıp ülke parçalanarak müşterek hedefe ulaşılacaktı ancak tarihin en kanlı ve en şiddetli cephesinde zafer Mustafa Kemal'in ve Türk askerinin oldu. Selam olsun, Mustafa Kemal'e selam olsun, Çanakkale'de vatanı ve namusu için can veren şehitlere! Selam olsun, Çanakkale Gazilerine! Selam olsun yüreği Çanakkale şehitlerimizle atan gençlerimize!' ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra zeybek oyunları ve Ödemiş Belediyesi'nin marşları yer aldı ve tören sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Ödemiş Kızılay kan istasyonuna vatandaşlar ve bazı kamu kurum temsilcileri gün boyunca kan desteği sağladılar. Ayrıca tüm şehitler için lokma döküldü.

Ayşe Mingir

Bakmadan Geçme