Ödemişli üreticiden Suriye patatesi uyarısı

Suriye'den dört ton patates ithal edilmesinin yankıları sürüyor. Patates ithaline çok sıcak bakmadıklarını dile getiren Ödemişli...

Suriye'den dört ton patates ithal edilmesinin yankıları sürüyor. Patates ithaline çok sıcak bakmadıklarını dile getiren Ödemişli organik patates üreticisi Levent Korukoğlu, ithal patatesin geldiği Suriye topraklarının pek verimli olmadığını dile getirdi.

Suriye'de sık sık zehirli bombaların atıldığını ve bu bakımdan Suriye topraklarının çok da verimli ve hijyenik olmadığı görüşünde bulunan Korukoğlu, ' Suriye'deki çatışmalarda sık sık zehirli gazların atıldığını duyuyoruz. Ülkemize gelen patatesler, mutlaka kontrolden geçiyordur ama gene de Türkiye'de üretilen patateslerin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum' dedi.

'2 liraya düştü'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Suriye'de operasyon gerçekleştirdiği bölgeden patateste artan fiyatlara karşı toplam ihtiyacın yüzde 1'ine karşılık gelen yaklaşık 4000 ton patates getirildiğini belirterek, 'Bunun sonucu olarak da şu anda pazarda fiyatların 2 lira civarına geldiğini görüyoruz. Gittiğim halk pazarında patatesin fiyatı 2 lira civarında, istediğimiz noktaya geldi. İthalata sıcak bakmıyoruz ama içeride spekülatör ve tefecinin hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorlayarak, mağdur ederek atacağı adımlara karşı da kararlı bir şekilde duruşumuz olacaktır' demişti.

Nohut üretiminde artış

Nohut üretimine de değinen Zeybekci, üretim miktarının bu yıl yaklaşık yüzde 20 artacağını dile getirdi. Zeybekci, fiyatların ürünün ilk çıktığı Adana, Mersin bölgesinde 2 liraya kadar düştüğünü, çiftçinin korunması adına bununla ilgili de ithalatı engelleyici tedbirler aldıklarını dile getirdi.

Haber: Turgay KONURALP

 

 

Bakmadan Geçme