“Ödemişli pazarcılar olarak bizi çevre ilçelerde pazara almıyorlar”

Ödemiş Ulus Pazarı’nda konfeksiyon ürünleri satan Cemil Coşkun, pandemi nedeniyle yaşadığı zorlukları sadece Küçük Menderes Gazetesi’ne...

Ödemiş Ulus Pazarı'nda konfeksiyon ürünleri satan Cemil Coşkun, pandemi nedeniyle yaşadığı zorlukları sadece Küçük Menderes Gazetesi'ne anlattı. Coşkun, 'Geçen yıl Mart ayından bu yana sıkıntı çekiyoruz. Sağ olsun devletimiz, o dönemde bize bir şekilde yardımcı oldu. Bir şekilde o dönemi atlattık ama bu son zamanlarda yani takriben bir aydır özellikle İçişleri Bakanlığımızdan konuyla alakalı herhangi bir genelge yayımlanmamasına karşın bölge olarak diğer ilçelerde tezgah açamama hususunda sıkıntı yaşıyoruz. Salgının artmasıyla beraber özellikle Ödemişli pazarcılar olarak çevre ilçelerde bizi pazara almıyorlar.

Dürüst olacak olursam koronavirüsün sadece tekstil, ayakkabı, konfeksiyon, züccaciye, kozmetik satışı yapan tezgahlardan bulaştığını zannetmiyorum. Nitekim gıda ürünü satan pazarcıların daha birbirine yakın olduğunu da görmek mümkün ama fatura ilk önce bize kesiliyor. Bu şekilde insanlar ne kadar dayanabilir onu da bilmiyorum. Şu an ödemelerimiz konusunda da sıkıntılar çekiyoruz, kimse ödemelerini yapamıyor. İnsanlar, evine ekmek götürmek konusunda sıkıntı çekiyor.

'Kasamıza 20 lira girdi'

Saat 12.00. Şu saate kadar kasamızda sadece 20 lira girdi. Ödemiş Pazarı, bölgenin en büyük pazarı. Odamız, oda başkanımız bizim için gerçekten çok çaba harcıyor. Elinden geldiğince bizim için bir şey yapıyor ama maalesef ki biz çok sıkıntılıyız. Biz, devletimizin daima yanındayız. Pandeminin zorluğunu da biliyoruz ama ilçelerde de bu sıkıntılar yaşanınca elimize hiçbir şey geçmiyor. Diğer illerdeki pazarcı kardeşlerimizle de iletişim kuruyorum. Bu sorun, özellikle İzmir'de yaşanıyor. Biz, zor durumdayız' diye konuştu.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme