Ödemişli doktordan öğretmenlerine gezi jesti

Ödemişli doktor Tolga Gök, 39 yıl sonra ilkokul öğretmeni Yüksel Balcı ve lisedeki matematik öğretmeni Metin...

Ödemişli doktor Tolga Gök, 39 yıl sonra ilkokul öğretmeni Yüksel Balcı ve lisedeki matematik öğretmeni Metin Yelaldı'yı dört günlük Yunanistan gezisine götürdü. Özel İstanbul Pendik Bölge Hastanesi Acil Servis doktorlarından Tolga Gök, geçtiğimiz yıl Zafer İlkokulu'nda öğretmenliğini yapan Yüksel Balcı'yı dört gün Yunanistan'a götürerek öğretmenine vefasını göstermişti. Öğretmenlerini hiçbir zaman unutmayan doktor Tolga Gök, bir kez daha Yunanistan gezisiyle hem ilkokul öğretmeni Yüksel Balcı'ya hem de lise matematik öğretmeni Metin Yelaldı'ya gezi jestinde bulundu. Dr. Gök, öğretmenlerinin uçak biletlerini internetten gönderdi. İki konuk öğretmen, Adnan Menderes Havaalanı'ndan THY uçağı ile İstanbul'a uçtular.

Gök, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda öğretmenlerini alıp Yunanistan'a özel aracıyla götürdü. En lüks otellerde ve tavernalarda öğretmenlerine vefa borcunu ödemek için bütün imkanlarını ortaya koyan Gök, Yunanistan'ın Kavala, Drama, İskeçe ve Selanik şehirlerini öğretmenlerine tek tek gezdirdi.

Öğretmenler, Selanik'te cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu Atatürk Evi'ni gezdiler. Doktor Gök, burada yaptığı canlı yayınla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, annesi Zübeyde Hanım'ı ve Atatürk Evi'ni tüm dünyaya kendi sesiyle duyurdu.

Öğretmenlerden Metin Yelaldı, 'Tolga öğrencimiz, bize kendi imkanlarımızla göremeyeceğimiz yerleri gezdirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz' dedi. İlkokul öğretmeni Yüksel Balcı ise, 'Tolga'yı küçük yaşta çok başarılı ve gelecek vaat eden üstün zekalı bir öğrenci olarak belirledim ve bu görüşüm beni yanıltmadı. Şu anda çok iyi bir konumda. Beni iki defa Yunanistan'a götürmesinden dolayı son derece mutluyum. Öğrencilerinin öğretmenlerine böyle sahip çıkmalarını ve onları unutmamalarını diliyorum' şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme