Ödemişli atletlerden maraton başarısı

Uluslararası Gelibolu Maratonu'nda Ödemişli atletlerden Nurettin Zafer, 1.35.44'lük derecesiyle genelde 15. ve yaş kategorinde ikinci olarak...

Uluslararası Gelibolu Maratonu'nda Ödemişli atletlerden Nurettin Zafer, 1.35.44'lük derecesiyle genelde 15. ve yaş kategorinde ikinci olarak kupa almaya hak kazandı. Yine Ödemişli atlet  İhsan Gündüz ise 1.35.45'lik derecesiyle genelde 16. ve yaş kategorisinde dördüncü sırayı aldı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu, 'Pes Etmeyenlerin İzinde' mottosu ile gerçekleşti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yıldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve 2000'i aşkın sporcu katıldı. 11 ülkeden 43 yabancı sporcunun da katıldığı maratonda bedensel ve görme engelli vatandaşlar da koştu. Eceabat ilçesinden maratona katılan İpek Yılmaz ise 1915 metre Saygı Koşusu'nda bebek arabasındaki 3.5 aylık oğlu Ayaz Alp ile birlikte yer aldı.

'Pes Etmeyenlerin İzinde koştuk'

1915 metre Saygı Koşusu'na katılan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 'Çok güzel bir havada 'Pes Etmeyenlerin İzinde' 1915 metre koştuk. Gelibolu Maratonu; sloganıyla, çağrısıyla başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına yapılan bir koşu. Çok güzel bir hava var. Katılım da çok yüksekti. Tüm katılımcıları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de 1915 metre Saygı Koşusu'na katıldığını belirerek, 'Bu kadar güzel bir ortamda bu kadar güzel bir koşu olurdu. Coğrafya çok güzel, hava çok güzel. Tematik parkur çok güzel. Tarihi mekanlar, çok güzel siluet oluşturuyor. Çanakkale toprakları, insana huzur ve güven veren müstesna topraklardır. Böyle anlamlı buluşmalarda insanların moralleri de güzel oluyor. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Gelibolu Tarihi Alanı'nı bir buluşma noktası haline getirmek istiyoruz' dedi.

'Ödemiş için yarıştık'

Ödemişli atletler Zafer ve Gündüz, 'Gelibolu'da gerçekleşen maratonda Ödemiş'imizi en iyi şekilde temsil ederek başarı sağladık. Amacımız, Ödemiş'in adını girdiğimiz tüm maraton ve yarışlarda en iyi şekilde duyurmak olacaktır' ifadelerini kullandılar.

Uluslararası Gelibolu Maratonu'na İzmir'den katılan ve 10 kilometrede birinci olan Bedri Şimşek, 'Zor bir parkurdu ama bu atmosferde koşmak heyecan vericiydi. Ben, ilk defa koştum parkuru. Hava da organizasyon da çok güzeldi. Buranın tarihi dokusunda koşarken yorulduğunuzu bile hissetmiyorsunuz' dedi.

Şazenuş Keskin

Bakmadan Geçme