Ödemiş’in yolunu bakana sordu

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na İzmirlilerin ulaşımda...

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na İzmirlilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları iletti. İzmir'in üvey evlat olmaktan bıktığını söyleyen Serter, bir türlü tamamlanmayan ulaşım projeleri yüzünden İzmirlilerin büyük sıkıntı çektiğini ifade etti.

Serter, 'İki adımlık Bayındır-Ödemiş yolunu hala bitiremediniz. Üstüne üstlük 2019 seçimlerinde Bayındır'ı aldınız ama çivi bile çakılmadı. Ben artık Ödemiş'e, Beydağ'a, Kiraz'a giderken düzgün yollardan gitmek istiyorum, inşaatı devam eden yollardan değil. Ayrıca Tire-Belevi yolunun yarısını bitirmeye herhalde para yetmedi. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu kullanan kamyoncularımızın ödediği ücretler, ayrı bir sıkıntı konusu. Kamyoncularımız, Aliağa Kamyon Garajı-Yeni Foça Demir Çelik tesisleri arası kazançları çok kısıtlı olmasına rağmen büyük kamyonların geçişi için tek gidiş için 51 lira para ödemektedir. Bu hattaki yükleri için ise aldıkları ücret 250 TL'yi geçmemektedir. Bu rakamları irdelemenizi istiyorum. Tavsiyem, sadece bu hat için kamyoncularımızın ödemesi gereken rakam 5 TL ile sınırlandırılsın' diye konuştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme