ÖDEMİŞ’İN İMAR REVİZYONU ELE ALINDI

 1985 yılından bu yana revizyonu yapılmayan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği için çalışmalara başlayan Ödemiş...

 1985 yılından bu yana revizyonu yapılmayan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği için çalışmalara başlayan Ödemiş Belediyesi, kentte bulunan mimar, inşaat ve harita mühendislerinin görüşlerini aldı.

İlçenin özellikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı 6 Ocak 2014 tarihli belediye meclisi gündemine alınarak çalışmalara başlanmıştı. Komisyon çalışmaları kapsamında ilçedeki mimar, inşaat ve harita mühendislerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Başkan Bekir Keskin'in de katıldığı toplantıda şehir plancısı Hüseyin Yeldiren tarafından hazırlanan plan hakkında bilgiler verilerek, katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Başkan Keskin, 2014 yerel seçimlerinden sonra yeni Büyükşehir yasasının yürürlüğe gireceğini ifade ederek, 'Yasaya göre, Büyükşehir'e bağlanacak olan ilçe belediyelerin 1/5000 nazım imar planlarındaki değişikliklerin önce ilçe belediyesi meclisinde sonra da Büyükşehir belediye meclisinde görüşülerek onaylanacaktır. Geçiş sürecinde vatandaşlarımızın zaman kaybı yaşamaması amacıyla Ödemiş Belediyesi tarafından 1/5000 nazım imar planı revizyonu hazırlanmış, komisyon çalışmaları ilgili sivil toplu kuruluşlarının görüş ve önerileri değerlendirilerek devam etmektedir.' dedi. 

Bakmadan Geçme