ÖDEMİŞ'İN AFETE HAZIRLIK DURUMU GÖRÜŞÜLECEK

Ödemiş Kent Konseyi'nde gündem deprem felaketi: ÖDEMİŞ'İN AFETE HAZIRLIK DURUMU GÖRÜŞÜLECEK Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu,...

Ödemiş Kent Konseyi'nde gündem deprem felaketi:
ÖDEMİŞ'İN AFETE HAZIRLIK DURUMU GÖRÜŞÜLECEK

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 7 Mart 2023 Salı akşamı Mehmet Taşlı başkanlığında Ödemiş Öğretmenevi'nde toplandı. Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin öneri kararlarının görüşüldüğü toplantıda 24 Mart 2023 saat 16.00'da gerçekleştirilecek olan olağan genel kurul toplantısında gündemde yer alacak konuların detayları da belirlendi.
Türkiye'nin yaşadığı büyük deprem sonrası bölgeye yardım için Ödemiş halkının göstermiş olduğu dayanışmanın ve yardımların depremzedelere ulaştırılması konusunda Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Belediyesi'nin sürdürdüğü başarılı çalışmaların önemine vurgu yapılan toplantıda Ödemiş'in afete hazırlık durumuyla ilgili de görüşme yapıldı ve konunun genel kurula taşınmasına karar verildi.

Genel kurul afet gündemiyle toplanacak
Ödemiş Kent Konseyi Genel Kurulu, yönerge gereği yılda en az 2 kez olağan olarak toplanıyor. Eylül ve Mart aylarında yapılan toplantılarda üyeler Ödemiş Kent Konseyi'nin faaliyetleri hakkında bilgilendiriliyor ve ilçeyi ilgilendiren çeşitli konularda kararlar alınıyor. Bu kapsamda Yürütme Kurulu, 11 ilde yıkımlara neden olan ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından gerçekleştirilecek olan ilk genel kurulda Ödemiş'in afete hazırlık durumunun gündeme alınmasına oybirliğiyle karar verdi.
Yürütme kurulu üyeleri, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, bir yandan büyük deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar sürdürülürken diğer taraftan da aynı acıların yeniden yaşanmaması için tedbir alınmasının önemini vurguladılar. İzmir'in de birçok il gibi deprem riskiyle karşı karşıya olmasının afete hazırlığın önemini artırdığı kaydedilirken Ödemiş Kent Konseyi'nin bu konuda öncü rol üstlenmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
Buna göre 24 Mart 2023 tarihinde düzenlenecek olan olağan genel kurul toplantısında Ödemiş'in olası bir depremden ne ölçüde etkilenebileceği, konut stoğunun risk durumu ve afet sonrası acil durum yönetimine katkı için ne gibi önlemler alınabileceği gibi konular görüşülecek.

Başkan Taşlı dayanışma için teşekkür etti
Toplantıda görüşülen konulardan bir diğeri de Ödemiş halkının depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için ortaya koyduğu dayanışma oldu. Depremin yaşandığı 6 Şubat 2023'ten itibaren Ödemiş'teki kurumlar, firmalar ve vatandaşlar afetzedelere yardım için seferber oldu. Deprem bölgesinde vatandaşların ihtiyaç duyacağı malzemeler Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Belediyesi tarafından belirlenen noktalarda toplanarak afetin yaşandığı illere gönderilirken, kurumlar öncülüğünde başlatılan Ödemiş El Ele Yardım Kampanyası büyük destek görmeye devam ediyor. Öte yandan deprem bölgesinden Ödemiş'e gelen afetzede yurttaşlarımızın başta barınma olmak üzere ihtiyaçları Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi ve çeşitli resmi kurumlar tarafından karşılanıyor. Muhtarlar da mahallelerinde yaşamaya başlayan depremzede ailelere yardım için destek sağlıyor.
Yürütme Kurulu adına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş halkının büyük bir dayanışma ruhu sergilediğini ifade ederek, 'Öncelikle halkımıza duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir afetin ardından tüm hemşehrilerimiz yaraları sarmak için seferber oldu. Kurumlarımız bütün imkanlarını afetin yıkıcı etkilerini gidermek adına ortaya koydu. Ödemiş Kaymakamımız Sayın Fatih Aksoy ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Eriş, afet bölgesine gönderilen yardımların en uygun ve hızlı şekilde yerlerine ulaşması için büyük gayret gösterdiler. Ödemiş halkı adına kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.' şeklinde konuştu.
24 Mart 2023'te yapılacak olan genel kurul hakkında da konuşan Taşlı, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olması nedeniyle tüm il ve ilçelerin afete hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, 'Ödemiş'in afete hazırlık durumunu sorgulamak ve kamuoyu bilincini yükseltmek adına genel kurul toplantımızda bu konuları görüşeceğiz. Deprem riski ve afet yönetimi konusunda bizleri aydınlatabilecek çeşitli disiplinlerden uzman kişileri konuşmacı olarak davet etmeyi planlıyoruz. Amacımız süreç sonunda ortaya bir durum analizi ve yol haritası çıkarılmasına katkı sunmak. Olası bir afetten en az zararla çıkmak adına atılabilecek tüm adımları tespit etmek istiyoruz. Yaşananlar göstermiştir ki yapıların güvenli hale getirilmesi ve afetlere hazırlık konusunda kaybedilecek bir gün dahi yok. Deprem felaketinde kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza bir kez daha acil şifalar diliyoruz.' dedi.
Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Bakmadan Geçme